fbpx
Kaupunkiuutiset Hattula

Taksimotoristien Hukka-ajo tuo viikonlopuksi Petäykseen toistasataa motoristia - "Kypärä päässä stressi unohtuu"

Ismo Oksanen (pyörän selässä), Jari Kuusniemi (vas.), Hanna Laakso, Timo Leppäkoski, Harri Kallio ja Mika Helander sanovat, että taksikuskeilla on ihan oma huumorinsa, sillä ammatti vaatii myös varautumisia kaikenlaisiin yllätyksiin. Kuva: Lea Karmala
Ismo Oksanen (pyörän selässä), Jari Kuusniemi (vas.), Hanna Laakso, Timo Leppäkoski, Harri Kallio ja Mika Helander sanovat, että taksikuskeilla on ihan oma huumorinsa, sillä ammatti vaatii myös varautumisia kaikenlaisiin yllätyksiin. Kuva: Lea Karmala

Taksiuudistuksen ennakoidaan nousevan kuumimmaksi puheenaiheeksi tulevana viikonloppuna Petäys Resortissa, kun taksimotoristit kumppaneineen kokoontuvat Vanajaveden rannalle vuotuiseen Hukka-ajoonsa. Kokoontumisajossa paitsi rentoudutaan, myös pohditaan alan ajankohtaisia asioita.

Tapahtuman puuhaajiin kuuluvat hämeenlinnalaiset Hanna Laakso, Harri Kallio, Ismo Oksanen, Mika Helander, Timo Leppäkoski ja ylöjärveläinen Jari Kuusniemi kertovat, että alan ammattilaiset ovat olleet pettyneitä viime vuoden heinäkuussa voimaan tulleeseen uudistukseen.

– Työ ja järjestelmät ovat muuttuneet niin, että Hämeenlinnassakin yli 20 prosenttia alkuperäisistä takseista lopettanut, eikä uusia ole tullut kuin kymmenkunta. Kela-kyydit tilataan nykyään Tampereen kautta ja muut kyydit Helsingistä, ja kuljettajilla pitää olla aikaisempaa enemmän laitteita. Monelle sekin oli liikaa ja tavallaan hyvä syy luovuttamiseen, he sanovat.

 

Asiapohdintoja vahvemmin Hukka-ajon luonne painottuu kuitenkin mukavaan yhdessäoloon ja sadan kilometrin pituiseen ajolenkkiin lauantaina. Etappeina ovat Tuulonen, johon päräytetään Alvettulan kautta, Suviranta Turengissa ja Joutsenlampi Aulangolla. Pyörät lähtevät matkaan pienissä ryhmissä, joten koko letkaa ei nähdä kerralla tiellä.

Jokaisessa pysähdyspaikassa motoristit nostavat yhden pokerikortin, ja se, jolla on porukan palattua Petäykseen paras käsi, voittaa leikkimielisen kisan. Lenkin päälle motoristit saunovat ja valmistautuvat illan juhlaan.

Yksi Hukka-ajon tavoitteista on kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen. Tällä kertaa tuotto lahjoitetaan paikalliselle lastensuojelutyölle.

 

Petäys Resortin tapahtuma täyttää kahdeksi yöksi viimeistä huonetta myöten. Pihalle parkkeeraa jo perjantaina noin 140 moottoripyörää. Työkseen kilometrejä autollaan nielevät eivät osaa omien sanojensa mukaan vapaallaankaan olla muualla kuin tien päällä.

– Kun lyö kypärän päähän, stressi unohtuu ja saa mennä sinne minne haluaa. Kukaan ei silloin sano, mihin pitää ajaa, he naurahtavat.

Petäyksessä Hukka-ajo järjestettiin edellisen kerran vuonna 2008. Resort saa osallistujilta pelkästään kehuja.

– Paikka on hienon mutkaisen tien päässä, ja oheistoimintaa on paljon. Eikä pariasataa moottoripyörää tarvitse viedä keskelle kaupunkia.

Ensi vuonna hukka-ajajat kokoontuvat Viron Pärnuun, ja parin seuraavan vuoden ajopaikat päätetään Petäyksessä pidettävässä virallisessa kokouksessa.

 

Hukka-ajo

Taksimotoristien oma kokoontumisajo.

Järjestetään joka vuosi viikkoa ennen juhannusta.

Sai alkunsa Sotkamosta 2002.

Osanottajien määrä on vakiintunut noin 200 henkilöön.

Lauantain ohjelmaan kuuluu noin sadan kilometrin ajolenkki lähiympäristössä.

Tapahtuman tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen, tänä vuonna Hämeenlinnan lastensuojelutyölle.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset