Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Moottoripyöräletka ajaa viikonloppuna Hämeenlinnassa – M1800 Riders kerää Suzuki-kuljettajat koolle

M1800 Riders ajaa viikonloppuna Sotkanlinnasta Aulangon kautta Parolaan. Luvassa on lupsakkaa pärinää, sillä nämä kaverit ajelevat hyvällä asialla.
Suzuki-kuljettajat ajavat usein yhdessä. Tällä kertaa he pysähtyivät kertomaan harrastuksestaan Hämeenlinnan Kaupunkiuutisille. Matka jatkui kaffelle Mierolan sillalle. Kuva: Pekka Rautiainen
Suzuki-kuljettajat ajavat usein yhdessä. Tällä kertaa he pysähtyivät kertomaan harrastuksestaan Hämeenlinnan Kaupunkiuutisille. Matka jatkui kaffelle Mierolan sillalle. Kuva: Pekka Rautiainen

Näitä miehiä ja naisia yhdistää Suzukin M1800R -mallin moottoripyörä. Yhdistykseen ei ole asiaa, ellei aja Suzukilla ja pidä siitä. Toinenkin vaade on, pitää olla leppoisa.

M1800 Ridersin jengi sanoutuu irti perinteisestä, rikollisesta mielikuvasta, joka heidän mielestään moottoripyöräilyyn liittyy.

– Kun menemme porukalla kaupan kassalle, niin kyllä siinä muut katselevat ihmeissään. Se on ihan turhaa. Me olemme leppoisia vanhoja ukkoja, hattulalainen Jari Raitanen valaisee.

Hänestä media on luonut kuvaa, jossa moottoripyörät liitetään usein laittomaan toimintaan.

M1800 Ridersin porukka haluaa olla positiivinen esimerkki ja levittää moottoripyöräilyn ilosanomaa. He kiertävät nuorison keskuudessa kertomassa moottoripyöräilystä ja haluavat sitä kautta hälventää ennakkoluuloja.

Raitanen kannustaakin ottamaan yhteyttä, jos haluaa moottoripyöriä ja motoristeja näyttäytymään ja kertomaan toiminnasta.

M1800 Riderseilla on seitsemänkymmentä jäsentä.

”Hyviä jätkiä”

Suzuki-kuljettajat leukailevat helposti harrikkakuskeille ja päinvastoin.

M1800 Ridersien mielestä heidän pyöränsä ovat customien kuninkaita.

– Customin ja matkapyörän sekoitus. Se on haastava ajettava eikä sitä tarvitse korjailla, selventää palkäneläinen Reijo Virtanen.

Hän ajaa yhdessä puolisonsa Reija Lahtisen kanssa. Molemmilla on omat pyörät.

– Siipan kautta tuli lähdettyä mukaan. Nyt on kolmas pyörä alla. Koko ajan on pitänyt siirtyä vähän isompaan, Lahtinen sanoo.

Toistaiseksi Lahtinen on yhdistyksen ainoa nainen, joka ajaa itse. Muut puolisot viihtyvät paremmin kyydissä.

– Mikäs tässä on ollessa, kun mukana on hyviä jätkiä.

M1800 Ridersin väki kokoontuu 4.-6-9. Sotkanlinnaan. Lauantaina 5.9. he ajavat letkassa Sotkanlinnasta kymppitietä Aulangolle, kiertävät Aulangon puistometsän ja suuntaavat siitä Panssarimuseolle. Pyöriä ja kuljettajia voi tavata Panssarimuseon pihassa noin kello 13 aikoihin. Letka lähtee Sotkanlinnasta noin kello 12.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset