fbpx
Kaupunkiuutiset

Moottoriradalle 
uusi näytösajo

Ahveniston moottoriradan tämän kesän uusi tapahtuma on Jarno Saarisen Memory GP. Traagisesti kuollut suuri suomalainen moottoripyöräilijän kunniaksi ajetaan kesäkuussa.

– Tapahtuma on vanhojen moottoripyörien näytösajo, johon tulee osanottajia ulkomailtakin. Ajajia on ilmoittautunut 160. Tarkoitus on jatkaa tätä tapahtumaa tulevinakin vuosina järjestäjästä riippuen. Vanhojen moottoripyörien näytösajot ovat suosittuja muun muassa Keski-Euroopassa, ratapäällikkö Pertti Kurki-Suonio sanoo.

Moottoriradan vuotuinen kävijämäärä on jo vuosia ollut 50–60 000, mistä määrästä 90 prosenttia on Hämeenlinnan ulkopuolelta.

– Radan kesä on perinteinen. Historic Grand Racen ohella meillä on Linna Cruising ja Tavastia Truck Weekend. Rata-SM:ssa ajetaan kansainvälinen formulan nelosluokka. Kilpailujen lisäksi rataa hyödyntävät muun muassa pyöräilijät ja rullahiihtäjät. Esimerkiksi paikallinen alppihiihtoseura käy harjoittelemassa rullahiihtoa radalla.

– Kuluva kausi on Ahveniston moottoriradan 49. Rata on avattu 16.7 1967. Ensi vuonna 50-vuotisjuhlavuosi näkyy kaikissa tapahtumissa. Avajaispäiväksi on suunnitteilla oma tapahtumansa joka ei ole auto- tai moottoripyöräkilpailu.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset