Kaupunkiuutiset

Motivaatiota komedian keinoin

Lyseon lukion ykkös- ja kakkosvuosikurssilaisten opiskelumotivaatiota kohotettiin perjantaina aamupäivällä draaman keinoin. Teatteriryhmä Teatteribarrikadi oli valmistellut oppilaille Gaudeamus-esityksen, jonka tavoitteena oli herätellä heitä pohtimaan opiskelutottumuksiaan ja tavoitteitaan.

Teatteriesitys on osa Lyseon lukiolaisille järjestettyä motivaatiopäivää. Teatteriesityksen jälkeen oppilailla oli luvassa keskustelua aiheesta ryhmissä.

Motivaatio on yksi lukion tämän vuoden teemoista.

– Opiskelijoita pitäisi motivoida opiskelemaan kaikkia aineita. Kun syksyllä työryhmässä pohdimme, mitä täytyisi kehittää, motivaatio osoittautui yhteiseksi nimittäjäksi. Emme halua puhua oppilaille motivaatiosta saarnaamalla tai luennoimalla, vaan draaman avulla haluamme herätellä opiskelijoita huomaamaan asioita, teemapäivän suunnitteluun osallistunut Lyseon opettaja Tuija Tiala valaisee.

Tuttuja hahmoja

Teatteribarrikadi oli Tialalle entuudestaan tuttu, joten draamalle löytyi luontevasti myös esittäjä. Käsikirjoituksesta vastasivat Miikka Anttila ja Neea Viitamäki. Esityksessä oli mukana myös Hanna-Leena Henriksson. Ryhmä sai tehtävän lokakuussa.

– Aikataulu oli ihan realistinen, sillä olemme tottuneet tiukkoihin aikatauluihin. Saimme Tuijalta selvät teemat, mitä esitykseen toivottiin, ja kohderyhmä oli selkeä. Esityksen viesti on, että eväät tulevaisuuden reppuun leivotaan tänään ja niihin kannattaa panostaa, sillä mitä vahvempi eväs, sitä vankempi vaeltaja, Neea Viitamäki sanoo.

Draamakomediassa seikkailivat lukiolaisille tutut hahmot: oppilaat, opettajat, vanhemmat – kärjistettyinä versioina. Miikka Anttila ja Hanna-Leena Henriksson työstivät esityksen aikana useita rooleja.

– Mielestäni on mahtavaa, että Lyseo tilasi esityksen. Toivon, että oppilailla herää ajatuksia myös esityksen jälkeen, Miikka Anttila sanoo.

Itsestä kiinni

Lyseon lukiolaiset Vera Lohjelm ja Teemu Torkkel pitävät draamaa hyvänä keinona motivoida nuoria.

– Esitys on hieno juttu. Draama kiinnostaa nuoria. Motivaatio on tärkeä asia, ja on hienoa, että se tuodaan kiinnostavalla tavalla esille, Vera Lohjelm tuumii.

– Motivaation lisäys voisi auttaa muutamia kavereita. Mielestäni motivaation voi herättää, mutta viime kädessä se on omasta päätöksestä kiinni, Torkkel sanoo.

– Motivoitumisen täytyy lähteä itsestä, kukaan muu ei voi tehdä sitä puolestasi, Lohjelm summaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset