Kaupunkiuutiset

Motoristit löysivät Mallinkaisen

Mallinkaisen kyläyhdistyksen puuhaihmisillä on kesätorstaisin ollut säpinää. Yhdistyksen nykyisin omistamalla vanhalla koululla on järjestetty motoristien kokoontumisajoja, ja parkkikenttä on parhaimpina iltoina täyttynyt yli kahdestasadasta menopelistä.

– Motoristille ei sata kilometriä kuulemma ole mikään matka ajaa iltakahville. Heitä on käynyt Naantalista ja Kotkasta asti, ja toisilla on mukanaan lapsia ja koiriakin. Osa porukasta taas tulee vain katselemaan koneita, kyläyhdistyksen puheenjohtaja Tarja Forsström kertoo.

Yhdistyksen naiset laittavat iltaa varten talkoilla pöydän koreaksi. Myytävänä on kahvin ja leivonnaisten lisäksi makkaraa ja lettuja.

Tapahtumien aikaan keittiössä ja muissa järjestelyissä puuhaavat Forsströmin lisäksi muun muassa yhdistyksen alkuperäinen jäsen Seija Niemi ja hänen sisarensa Tuula Hildén, kyläavustajana aiemmin toiminut Anu Hakamäki ja monta muuta aktiivia, joita yhdistyksessä on kymmenkunta johtokunnan lisäksi.

Motoristi-iltana lettupannun lastanvarressa hääri myös Seija Puusaari, Raimo Karjalaisen hommana taas oli lätkäpoikana hoitaa pysäköintirivit suoriksi. Yhteisessä touhussa monilla on lapsia ja jo lapsenlapsiakin mukana.

– Talkoohomma on tosi kivaa, ja on ihanaa, miten moni on lähtenyt tähän mukaan, Seija Niemi iloitsee.

Forsströmin mukaan Mallinkaisen väki saa puuhiinsa hienosti apua naapurikylistä, ja kylien asukkaat vierailevatkin ahkerasti toistensa tapahtumissa.

– Olemme saaneet lahjoituksia Tanttalasta, jokimaalaiset luovuttivat pöytiä, ja Heinäjoeltakin tuli apua. Emme kisaile naapurikylien kanssa, emmekä esimerkiksi järjestä tansseja silloin, kun Heinäjoella on tansseja, Forsström kertoo.

Mallinkaisten kylään tai oikeastaan koulupiiriin kuuluu kaikkiaan noin 70 taloa. Vanhasta koulusta on tullut toimintakeskus, jossa voi viettää erilaisia tilaisuuksia ja harrastaa liikuntaa. Talossa on muun muassa kuntosali ja tila kokouksille tai pienille juhlille. Vanajaveden Opisto, Janakkalan kunta ja Janakkalan Jana järjestävät tiloissa ryhmäliikuntaa ja käsityökursseja, ja kyläavustaja piti niissä lastenkerhoja.

Aiempina vuosina moottoripyörät kokoontuivat Suvirannassa, mutta siellä toiminta loppui. Heikki Sampo omisti paikan parikymmentä vuotta, ja hän aloitti aikoinaan teemaillat, kun veteraanimotiristit kysyivät häneltä kokoontumispaikkaa. Parhaimpana päivänä Suvirantaan tuli 1099 pyörää.

– Motiristi-illat olivat meidän yksi tärkeimmistä tulonlähteistämme. Upeaa, että kokoontumisia järjestetään nyt Mallinkaisilla. Toivottavasti ne jatkuvat ja vielä kasvavat, sillä formaatti on hyvä. Itselläni ei ole moottoripyörää, mutta bensan käry vetää minutkin vielä paikalle. Tuntuu hemmetin kivalta, kun vanhat tutut tulevat moikkaamaan, eläkkeelle jäämässä oleva Sampo hymyilee.

Tämän kesän toiseksi viimeiseen kokoontumiseen Mallinkaisille kurvaili yhteensä 212 pyörää.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset