Kaupunkiuutiset

Muistiviikko tukee hyvää elämää

Suomessa on vietetty muistiviikkoa 2000 luvulta lähtien. Viikkoa vietetään aina Maailman Alzheimer-päivän ympärillä, tänä vuonna se osuu viikolle 38, keskiviikkona 21.9. on maailman Alzheimerpäivä. Vuoden 2016 muistiviikon teema on Oikeus hyvään elämään kotiympäristössä.

Muistiviikolla muistutetaan muistisairaiden ihmisten ja heidän läheistensä oikeudesta hyvään, ihmisarvoa kunnioittavaan ja laadukkaaseen elämään kotiympäristössä.

Maailman Alzheimer-päivänä muistetaan muistisairaita ihmisiä ja heidän läheisiään ympäri maailmaa. Ei ole yhtä oikeaa tapaa määrittää millainen on muistisairas ihminen tai millaista on hyvä elämä muistisairaalle ihmiselle.

Muistiviikolla julkaistaan Muistiliiton Hyvän hoidon kriteeristö muistisairaiden ihmisten hyvän hoidon tueksi, esimerkiksi yhteisökodeissa ja kotihoidossa työn kehittämiseksi. Julkaisua voi tilata Muistiliiton verkkokaupasta 21.9. alkaen: www.muistiliitto.fi – Muistiliitto – Verkkokauppa.

Kanta-Hämeen Muistiyhdistys järjestää Hämeenlinnassa muistiviikolla ohjelmaa seuraavasti: Pidä aivoistasi huolta, Mia Haapanen, ma 19.9. klo 14–16 Kumppanuustalossa, Kirjastokatu 1, ja Muistisakki ke 21.9. klo 17–19, Hämeenlinna, Kasarmikatu 12. (Muistiyhdistyksen tiloissa). Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset