Kaupunkiuutiset

Muistorikas William’s Pub avaa ovensa lokakuussa

Vuonna 1971 perustettu Ye Olde William´s Pub on säilynyt monien kaupunkilaisten muistoissa. Suomessa on vain yksi sitä vanhempi brittiläistyylinen ravintola, joka on Salhojakadun Pub Tampereella. Ilmari Tapiovaaran aikoinaan sisustama, William Shakespearen mukaan nimetty perinteikäs pubi on ollut pari vuotta tyhjillään. Kiinteistö huutokaupattiin vuonna 2013, jonka jälkeen se päätyi Etelä-Hämeen Osuuspankille. Nyt sen on ostanut yrittäjäkolmikko, joka aikoo nostaa ravintolan entiseen loistoonsa. Asialla ovat Alvettulan kyläkaupan omistaja Marianne Niiranen, hänen puolisonsa Jouni Niiranen ja Marko Mäntytörmä.

– Alvettulan kyläkauppa on kesäpainotteinen, joten olemme jo jonkin aikaa etsineet toista toimintapistettä, Jouni Niiranen kertoo.

– Emme halunneet rakentaa mitään tyhjästä, vaan halusimme paikan, jolla olisi taustaa ja perinteitä. Saimme pubista vihjeen kirjanpitäjältämme ja ryhdyimme töihin.

Sporttihenkinen

Wiliam´s Pubin nimellä aloittavan ravintolan avajaisia tullaan viettämään lokakuun viimeisellä viikolla. Ravintolan ilme säilytetään entisenlaisena.

– Ei näin hienoa sisustusta kannata lähteä muuttamaan, Niiranen uskoo.

– Samaa mieltä ovat olleet kaikki meihin yhteyttä ottaneet entiset asiakkaat. Haluamme palvella sporttipubina entistäkin paremmin, joten tänne tulee oma nurkkauksensa raviurheilulle, oma jääkiekolle, jalkapallolle ja formuloille sekä tietenkin dartsille.

Pubissa tarjoillaan lounas maanataista perjantaihin ja keskiviikosta lauantaihin ravintola on pitempään auki. Myös sunnuntain aukioloja on tarkoitus kokeilla.

– Listamme tulee olemaan kotiruokatyyppistä ja kuten Alvettulassakin, teemme kaiken itse, Marianne Niiranen sanoo.

– Mukaan tulevat myös kyläkaupan pizzat, lihapiirakat ja munkit, jotka ovat olleet siellä hittituotteita. Niin ruokien kuin juomienkin suhteen aiomme kuunnella myös asiakkaita.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

8.7.2020

Päivän Hämeen Sanomat

9.7.2020

Fingerpori

comic