Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

"Mukavaa, että ruohonjuuritason kenttätyötä arvostetaan" – AP Sarjanto sai Hämeenlinnan kulttuuripalkinnon erityisesti musiikillisesta AP-klubistaan

AP Sarjanto sai kaupungin kulttuuripalkinnon.
AP Sarjanto aloitti AP-klubin 15 vuotta sitten. Paikka on pysynyt samana, vain ravintolan nimi on muuttunut O’Maggie’sista Albertin Kellariksi. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen
AP Sarjanto aloitti AP-klubin 15 vuotta sitten. Paikka on pysynyt samana, vain ravintolan nimi on muuttunut O’Maggie’sista Albertin Kellariksi. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Kaikkiaan 15 vuoden pyyteetön vapaaehtoistyö AP-klubin hyväksi tuli kuitattua sunnuntaina, kun laulaja-lauluntekijä ja Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten toimittaja Ari Pekka ”AP” Sarjanto pokkasi Hämeenlinnan kaupungin kulttuuripalkinnon Verkatehtaalla kaupungin syntymäpäiväjuhlallisuuksien yhteydessä.

Palkintoperusteluissa todetaan, että AP-klubi on monipuolistanut merkittävästi kaupungin live-musiikkitarjontaa.

– Se on hieno tunnustus talkootyölle. Mukavaa, että ruohonjuuritason kenttätyötä arvostetaan, Sarjanto toteaa.

Kaupungin kulttuuripalkinto on arvoltaan tuhat euroa. Sarjanto sai Hämeen liiton kulttuuripalkinnon vuonna 2015.

Marginaali- ja juurimusiikkia

AP-Klubilla on näiden 15 vuoden aikana vieraillut noin 1 500 esiintyjää Suomesta ja ulkomailta – talkoohengessä hekin.

Nimekkäistä kotimaisista esiintyjistä mainittakoon muun muassa Eero Raittinen, Paleface, Jarkko Martikainen ja Timo Rautiainen. Klubin estradille on noussut myös ulkomaalaisia esiintyjiä, kuten Dave Bidini, joka on Kanadassa hyvin tunnettu nimi, Stephen Campbell Irlannista sekä Jane Kitto ja Brett Ireland Australiasta.

Klubi on tarjoillut marginaalimusiikkia sekä harvemmin tarjolla olevia juurimusiikin genrejä suomalaisesta kansanmusiikista amerikkalaiseen bluegrassiin ja espanjalaiseen flamencoon, usein myös poikkitaiteellisessa hengessä tanssin tai runonlausunnan rinnalla.

Perhejuhlan tuntua

Kaikkiaan kolme soololevyä julkaissut AP Sarjanto nousee itse lavalle muutaman kerran vuodessa joko soolomateriaalillaan tai Petty Pilgrims -yhtyeen kanssa.

Klubin alkutaipaleen kuusi ensimmäistä vuotta iltoja järjesti Sarjannon kanssa Ants in the Pants -yhtye eli Lasse Suurkari ja Ilona Ala-Leppilampi.

AP-klubin pitopaikka on pysynyt alusta alkaen samana, vain ravintolan nimi on muuttunut O’Maggie’sista Albertin Kellariksi. Klubeja on vuodessa 10–11.

AP-klubin maine on kiirinyt muusikkopiireissä ja sinne halutaan esiintymään. Klubilla on myös vakiintunut yleisö.

– Hommassa alkaa olla perhejuhlan tuntua. Tämä on minun panokseni kotikaupunkini hyväksi.

Seuraava AP-klubi järjestetään keskiviikkona 29.1. kello 20 alkaen Albertin Kellarissa. Esiintyjinä AP Sarjanto trio, Esa Eloranta ja Ants in the Pants feat. Imre Szabo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

26.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

29.9.2020