fbpx
Kaupunkiuutiset

Muotoilun paloa Palokunnantalossa

Design ja muotoilu valtaavat Palokunnantalon tulevana lauantaina. Nelisenkymmentä eri alojen muotoilijaa esittelee töitään Design Palo -myyntitapahtumassa.

– Tapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Tavoitteenamme on luoda uudenlainen designkulttuuritapahtuma Hämeenlinnaan, tapahtuman tuottaja Laura Saali kertoo.

Vaikka Hämeenlinnassa esimerkiksi Wetterhoffilla on pitkät perinteet käsityöosaamisessa, Saali uskoo, että kaupungissa on tilaa myös laadukkaalle kotimaiselle muotoilulle.

– Design on ammattimaista muotoilua, joka on tarkoitettu sarjatuotantoon. Tarjolla on myös uniikkeja muotoilutuotteita.

Tapahtumaan osallistuu muotoiluyrittäjiä Helsinki-Tampere-Lahti -akselilta. Myös kolme alan opiskelijaa – Saali yhtenä heistä – sai tilaisuuden olla mukana kokeilemassa yrittämistä.

– Hakemuksia tapahtumaan tuli enemmän kuin oli paikkoja, joten karsintaakin jouduttiin suorittamaan.

Tapahtumassa tarjolla on tuotteita keramiikasta kodinsisustukseen, muun muassa runsaasti asusteita, kuten koruja, laukkuja ja kenkiä.

– Esillä on myös tekstiilituotteita, vaatteita, ja jopa silmälaseja, Saali kertoo.

Palava innostus designiin

Laura Saali opiskelee HAMKissa viimeistä vuottaan, ja tapahtuma on samalla osa hänen opinnäytetyötään.

Uudenlainen designkulttuuritapahtuma sai alkunsa alan ihmisten palavasta intohimosta designia kohtaan sekä halusta luoda tapahtuma, jossa muotoilu on pääosassa.

Tapahtuman taustalla on myös Taiteen edistämiskeskuksen ja muotoilun läänintaiteilijan Paula Susitaipaleen projektitoiminta, sekä yhteistyö paikallisten muotoiluyrittäjien ja -opiskelijoiden kanssa.

– Toivomme elävöittävämme samalla ydinkeskustaa. Päätavoitteena on luoda tapahtuma, jota voitaisiin järjestää myös tulevaisuudessa, esimerkiksi kerran vuodessa.

Design Palo -myyntitapahtuma Palokunnantalolla lauantaina 21.11. klo 11–19.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset