fbpx
Kaupunkiuutiset Hauho

Murhamysteeri Hauhon ytimessä – Dekkarisarjan kuudes osa sai innoituksensa usvaiselta kirkonkylältä

Anne Syrjän juuret ovat Hämeenlinnassa, mutta kirjailijapersoona Hanne Dahl vaikuttaa Hauholla. Uutta dekkariaan hän aikoo myydä tavalliseen tapaan Hauhon kesätorilla. Kuva: Tomi Jokela
Anne Syrjän juuret ovat Hämeenlinnassa, mutta kirjailijapersoona Hanne Dahl vaikuttaa Hauholla. Uutta dekkariaan hän aikoo myydä tavalliseen tapaan Hauhon kesätorilla. Kuva: Tomi Jokela

Hämeenlinnassa varttuneen espoolaisen Anne Syrjän, kirjailijanimeltään Hanne Dahlin, Hauho-sarja alkoi vuonna 2013, ja uusi kirja on tullut joka kesä. Kuudes osa Usvassa uinuu uhka ilmestyy toukokuussa.

Mikä sai sinut kirjoittamaan Hauholle sijoittuvaa dekkarisarjaa?

– Meillä on Hauholla vapaa-ajan asunto, jossa olemme viikonloput ja koko kesän. Olen ollut joka kesä Hauhon kesätorilla myymässä kirjoja, ja lukijat ovat tulleet tutuiksi. Alun perin ei ollut tarkoitus tehdä dekkarisarjaa, mutta lukijat pyysivät sitä.

– Ihmiset ovat kauhean kiinnostuneita, koska tapahtumapaikat ovat tuttuja. Hauho-sarjan dekkareissa on ydinporukka, joka seikkailee mukana kaikissa kirjoissa. Yleensä rontit tulevat muualta, hauholaisia en pistä pahantekoon.

Mistä sait innoituksen uuteen dekkariin?

– Tasan vuosi sitten lähdin vappuna Espoosta mökille Hauholle kauheassa ja vaarallisessa sumussa. Hauholla ostin munkkeja ja menin kirkon rantaan. Kuvasin sumua, ja siitä syntyi uusimman kirjan kansikuva. Tarina alkaa juuri siitä paikasta. Vappujuhlissa yksi vieras löytyy rannasta kuolleena ja toinen katoaa. Luvassa on silti pehmeämpi hyvän mielen dekkari, kevyttä kesäheinää.

 

Missä päin Hauhoa tapahtuu?

– Uudessa dekkarissa ollaan keskellä Hauhon kirkonkylää, idyllisellä Vanhalla raitilla. Lisäksi pyöritään Hämeenlinnassa ja Tuuloksessa. Viimeisin kirja Hiljainen tahto sijoittui Hämeenlinnan kantakaupunkiin, mutta kaikissa dekkareissa on Hauho mukana. Poliisit käyvät kylällä aktiivisesti, ja asiantuntijana on ollut eläkkeellä oleva hauholainen poliisi.

– Olen pyrkinyt siihen, ettei ihmisillä ole esikuvia ja että pahimmat paikat ovat fiktiivisiä. Toki siellä on Hauhon S-market, Alko ja Keski-Paakari. Pubi on oikeasti Neljä oravaa, mutta kirjoissa se on Kalavelka.

 

Jatkuuko sarja?

– Täytyy odotella kesäpalautetta. Nyt erityisesti jännitän, koska dekkari sijoittuu aivan Hauhon ytimeen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset