Kaupunkiuutiset

Museo Militaria juhlistaa suomenhevosta

Suomenhevosen kantakirja perustettiin vuonna 1907. Kotimaisen rodun 110-vuotista taivalta juhlistetaan valtakunnallisesti erilaisin tapahtumin. Hämeenlinnassa Museo Militaria järjestää suomenhevosen merkkivuoden kunniaksi koko perheen tapahtuman sunnuntaina 18.6.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Museo Militaria, Aulangon Ratsastuskoulu, Linnaseudun Liinakot, Hämeen Ratsukilta ja Ratsastuskoulu Saajan talli.

– Paikalliset tallit järjestivät pari vuotta sitten yhteisen tapahtuman Kaupunginpuistossa. Halusimme järjestää jälleen jotain yhteistä ja juhlistaa samalla suomenhevosen 110-vuotisjuhlavuotta, Aulangon Ratsastuskoulun yrittäjä Salla Varenti kertoo tapahtuman synnystä.

Tapahtumaan itsekin osallistuva hevoskirjailija Erkki Wuolijoki ehdotti paikaksi Museo Militariaa, jossa tapahtumalle näytettiin vihreää valoa. Paikka on luonteva, sillä museossa on esillä mm. suomenhevosvaljakko.

– Suomenhevosella on ollut ratkaiseva osuus Suomen itsenäisyyden puolustamisessa ja maamme rakentamisessa, Wuolijoki sanoo.

Tapahtumapäivän kohokohtana nähdään tarinallinen näytös ”Suomenhevosen taival”, joka esittelee suomenhevosten elämää 110 vuoden ajalta. Esityksessä nähdään kavalkadi suomenhevosesta niin maataloudessa, sotahevosena kuin nykyajan harrastuksissa.

Näytöksissä on mukana lukuisia esiintyjiä, parhaansa mukaan autenttisiin varusteisiin sonnustautuneena.

– Näytöksen lisäksi tässä koko perheen tapahtumassa on paljon muutakin ohjelmaa, Varenti hymyilee.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta osa ohjelmatarjonnasta on maksullista. Näyttelyt ja ravintola avautuvat klo 10 ja puuhapisteet klo 11–16. Tykkihallissa on keppihevosrata sekä kasvomaalausta, ulkoilualueella talutusratsastusta ja kärryajelua.

Opastettu kierros ”Suomenhevonen maata puolustamassa” on klo 11. Yleisöluennot ”Suomalaisen ratsupoliisin historiaa” ovat vuorossa klo 12 ja klo 15.

Suomenhevosen taival -esitys käynnistyy klo 13. Esitys kestään noin 40 minuuttia ja siihen on vapaa pääsy. Virkatehtävien salliessa Helsingin ratsupoliisi vierailee paikalla klo 14.

Linnan kasarmin piha on suljettu liikenteeltä tapahtuman ajan. Pysäköinti ohjataan Tampereentien puoleiselle pysäköintialueelle.

Muutokset ohjelmaan ovat vielä mahdollisia. Lisätietoja ohjelmasta: www.museomilitaria.fi.

Koko perheen suomenhevostapahtuma Museo Militariassa su 18.6. klo 10–17.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset