Kaupunkiuutiset

Museo Militarian kesäohjelma käynnistyy

Museo Militariassa avautuu kesäksi kaksi uutta näyttelyä. Lisäksi museo järjestää erikoisohjelmaa puolustusvoimain lippujuhlan päivänä 4.6. Kesätiistaisin on tarjolla Linnankasarmin historiasta kertova opastus.

Museo Militarian ensimmäisessä toiminnallisessa näyttelyssä ”QSO – Minulla on yhteys!” kävijät pääsevät kokeilemaan viestitoimintaa käytännössä. Kaikenikäisille sopivassa näyttelyssä viestitekniikoita esittelee viestikyyhky ”Kuso” (QSO). Esineisiin saa koskea! Näyttely on avoinna vaihtuvien näyttelyiden rakennuksessa 25.5.–16.12.2018. Näyttelyn ovat tuottaneet Museo Militaria ja Viestikiltojen Liitto ry.

Kesäksi museossa avautuu myös valokuvausopiskelija Henri Airon näyttely ”Museoitu”. Näyttely perustuu dokumentaariseen valokuvaprojektiin, jonka Airo toteutti suomalaisissa sotilasmuseoissa kevättalvella 2018. Näyttely pohtii valokuvan keinoin talvi- ja jatkosodan muistelemisen kulttuuria. Näyttely on esillä Museo Militariassa 1.6.–30.9.2018.

 

Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä 4.6. Museo Militariassa järjestetään runsaasti ohjelmaa. Henri Airo esittelee näyttelynsä ”Museoitu” päärakennuksen salissa kello 14. Esittelyyn on vapaa pääsy. Näyttely sisältyy museon pääsylipun hintaan. Kello 15 on tarjolla viestitoimintaa käsittelevä opastus, joka sisältyy pääsylipun hintaan. Opastuksen kesto noin 1 tunti. Kesälomalaisille järjestetään omatoimista museosuunnistusta koko päivän ajan, sisältyy pääsylipun hintaan. Museokaupassa alkaa poistokirjamyynti, jossa myynnissä on noin 2000 pääosin sotahistoriaa, maanpuolustusta, puolustusvoimia eri aikoina ja yleistä tekniikkaa käsittelevää kirjaa.

Museon kesäkierrokset alkavat 5.6. Kesäkierroksilla tutustutaan joka tiistai klo 13 oppaan johdolla Linnankasarmin alueeseen. Kierroksilla nostetaan esiin niin näkyvää kuin jo kadonnutta historiaa sekä muistoja kasarmin vaiheista. Näihin kuuluvat Hämeenlinnan kaupungin varhaisvaiheet, venäläinen sotaväki, itsenäisen Suomen armeija sekä vuoden 1918 tapahtumat. Kierroksen kesto on noin 1 tunti, ja se sisältyy pääsylipun hintaan. Ei säävarausta. Opastukset jatkuvat 14.8.2018 asti.

Museo Militaria on avoinna kesällä maanantaista sunnuntaihin klo 10.00–17.00. Juhannuksena 22.–24.6.2018 Museo Militaria on suljettu. Museo Militarian näyttelyihin ja tapahtumiin pääsee myös Museokortilla.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset