Kaupunkiuutiset

Museo Militariassa maksuton opastus

Yli 140 museota ympäri Suomen pitää ovensa avoinna Museoiden loppiaisviikonloppuna 6.–8.1.2017. Viikonlopun tapahtumat antavat esimakua museoiden runsaasta Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmasta.

Museo Militaria tarjoaa asiakkailleen 6.1.2017maksuttoman opastuskierroksen museon perusnäyttelyyn.

Museo Militariassa on esillä perusnäyttelyn lisäksi useita vaihtuvia näyttelyjä. Muun muassa Pioneeriaselajin historiaan voi tutustua Schmarden 100 vuotta – jääkäripioneerit ja pioneeriaselajin alku Suomessa -näyttelyn avulla. Lisäksi esillä on kevättalven ajan myös Viestikeskus Lokin esineistöä Päämajan radiokeskus 1941–1945 -näyttelyssä. Museosuunnistuskysymykset ovat mukava tapa tutustua perusnäyttelyyn yhdessä perheen kanssa. Lisäksi lapsivieraat voivat etsiä näyttelyssä lymyileviä museon aselajitonttuja tykistötonttu Vilhoa, pioneeritonttu Jaakkoa ja viestitonttu Seppoa.

Itsenäisyyden juhlavuotta 2017 vietetään valtakunnallisesti teeman Yhdessä merkeissä. Valtakunnallinen loppiaistapahtuma on museoiden lähtölaukaus juhlavuoteen ja sen tapahtumia koordinoi Suomen museoliiton Yhteinen perintö -hanke. Museokohtaisesti loppiaisen tapahtumiin ja ohjelmaan voi tutustua osoitteessa www.museoon.fi.

Museo Militarian näyttelyt ovat avoinna loppiaisena klo 11–17. Pe 6.1. opastuskierros sisältyy pääsylipun hintaan. Kierros alkaa klo 13.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

19.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

21.9.2020