Kaupunkiuutiset

Musiikki-ilta Harvialassa

Harvialan kartanolla vietetään ensi viikon maanantaina Johannan päivän soitannollista iltaa. Tavoitteena on elvyttää viimeksi 1700-luvulla elänyt perinne, jossa kokoonnutaan laulamaan ja soittamaan sekä nauttimaan kesäillasta kahvin ja mansikkakakun kera.

Akseli Salokannel kirjoittaa Johannan päivistä kirjassaan Vanhaa Vanajaa (1959) seuraavasti: 1700-luvun loppupuolella kartanon rouva Johanna Margareta Troilin nimipäivänä oli traditiona kutsua vieraita Hämeenlinnasta, Turusta ja lähikartanoista. Tällöin viljeltiin laulua ja soittoa ahkerasti pitkään yli puolen yön. Kun heinäkuun aurinko oli mailleen painunut, sytytettiin eriväriset paperilyhdyt puistossa ja käytävien varsilla. Yön hiljaisina hetkinä kantautui hanhien ja sorsien ääntelyä, kauempaa ruisvainioilta kuului ruisrääkän kehräävä ja yksitoikkoinen ääni. Harvialan kartanossa elettiin onnellista ja idyllistä elämää.”

Kartanolla esiintyvät ehtoon aikana Hanna Martikainen, Suuri Hanulele ork.esteri, Petty Pilgrims ja Ants in the Pants. Tapahtumassa on pop up -kahvila.

Johannan päivän soitannollinen ilta ma 21.7. klo 18 Harvialan kartanolla. Vapaa pääsy.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

26.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

29.9.2020