fbpx
Kaupunkiuutiset

Musiikkia jo alkuillasta

Hämeenlinnassa tarjotaan suomalaisten huippuartistien konsertointia aivan uudenlaisella konseptilla – Kahvila Kulmassa esitykset alkavat jo kello 18. Live-musiikkia kuullaan ravintolaympäristössä yleensä vastan puolenyön tietämissä, mutta nyt Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri ja Kahvila Kulma kokeilevat yhteistyössä uudenlaista lähestymistapaa.

– Mielenkiintoista nähdä, miten yleisö ottaa perjantai-iltojen tapahtumat vastaan. Kun Hämeenlinnassa ei ole kokemusta aikaisemmasta, ei voi tietää, Jessica Veilo Kahvila Kulmasta pohtii. Anniskeluoikeudet omaava Kahvila Kulma on joka tapauksessa varautunut siihen, että paikat täyttyvät, sen verran runsaasti ennakkokysyjiä on riittänyt.

– Pöytävarauksia emme kuitenkaan ota vastaan, vaan paikkansa saa kävelemällä riittävän ajoissa sisään, Jessica Veilo toteaa.

Kahvilasta löytyy kuutisenkymmentä istumapaikkaa ja terassilta vajaat neljäkymmentä paikkaa. Terassikelit eivät tosin ole vielä Suomeen saapuneet.

Kevään esiintyjät ovat kesäteatterin viime näytöskauden tähdet Anna Hanski, Sani, Annika Eklund ja päätöskonsertissa ovat mukana myös muut viime kesän esiintyjät Otto Kanervan ja Juhani Laitalan johdolla.

– Tällä haetaan kesäteatterin näkövinkkelistä jatkuvuutta, vaikka viime kesän esityksen “markkinoiminen” jälkikäteen tuntuu hullulta, Otto Kanerva nauraa.

Kanerva mukaan on tärkeää, että kesäteatteri näkyy ja kuuluu kaupunkikuvassa myös näytäntökauden ulkopuolella. Kahvilatapahtumissa on aina paikalla myös kesäteatterin edustajia kertomassa toiminnasta siitä kiinnostuneille.

– Samalla rakennamme yhteistyöverkostoa. Esimerkiksi Kahvila Kulma on hyvä “etkopaikka” tulevan kesän näytöksille. Tavoitteena on, että yleisöä kuljettava bussi kiertää keskustassa niin, että Kulma on yksi “pysäkeistä”, Kanerva avaa suunnitelmia tulevan kesän palveluille.

Tulevana kesänä Kaupunginpuiston näyttämöllä esitetään Juha Tapion musiikkiin perustuvaa musiikkikomediaa.

– Näytelmä ei kerro Juha Tapiosta itsestään, vaan komediassa on nmen omaan hänen suosittuja laulujaan, Otto Kanerva muistuttaa.

Kahvila Kulman konsertit: 16.3. Anna Hanski, 23.3. Sani, 6.4. Annika Eklund ja 18.5. HUK:n esiintyjät. Konsertit alkavat kello 18, Saaristenkatu 4.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset