Kaupunkiuutiset

Musiikkia, teatteria ja tanssia

Tulevana sunnuntaina Aulangon näkötornin valloittaa koko perheen Aulanko soi -tapahtuma. Toista kertaa järjestettävässä tapahtumassa niin näkötornille, tornikahvilaan kuin lähialueellekin on luvassa musiikkia, teatteria ja tanssia – tänä vuonna sinivalkoisin sävelin. Mukana on myös Härkätien Kamarimuusikoiden härkämaskotti.

Tapahtuman järjestää Härkätien Kamarimuusikot yhteistyössä Hämeenlinnan Kansantanssinuorten, Miniteatteri-yhdistyksen sekä Aulangon Tornikahvilan kanssa.

– Viime vuonna kävijöitä oli arviolta neljästä viiteensataan ja saimme tapahtumasta hyvää palautetta, Härkätien Kamarimuusikoiden hallituksen puheenjohtaja Päivi Hirvikoski kertoo.

Tänä vuonna tapahtuma on yksi Suomi100 -juhlavuoden tapahtumista, joten teeman mukaisesti ohjelma on perin pohjin suomalaista niin säveltäjiä kuin tekstintekijöitäkin myöten.

– Luvassa on läpileikkaus kalevalaisesta musiikista aina 2000-luvun musiikkiin, laulaja ja Kansantanssinuorten ohjaaja Marjuska Santala kuvailee.

Miniteatteri-yhdistys puolestaan tuo tapahtumaan televisiosta tutut hahmot: Samu Tolvasen esittämän Aino Inkeri Ankeisen sekä Emppu Jurvasen Uuno Turhapuron.

– Luvassa on kevyttä kohellusta, järjestelyissä innolla mukana oleva taidekasvattaja ja Miniteatteri-yhdistyksen edellinen toiminnanjohtajana Marja Myllyniemi kertoo.

 

Tapahtuma käynnistyy klo 12, jolloin Marjuska Santala ja Terho Asikainen yhdessä Sibelius-opiston musiikkileikkikoulun opettajien kanssa johdattelevat yleisön Karhuluolalta näköalatasanteelle.

Kansantanssinuoret tanssivat ja tanssittavat näköalatasanteella klo 13, avustajinaan muusikot Tuula Manninen ja Terho Asikainen.

Näkötornissa on luvassa musiikkituokioita aina tasatunnein klo 13 alkaen. Ensimmäisessä kerroksessa teemana on itsenäisyyden synty ja Sibelius. Esiintyjinä ovat Aulanko Kvartetti, mezzosopraano Hanna Vainionpää Elina Vikmanin pianosäestyksellä sekä My Instrument kokoonpanolla Marjuska Santala (laulu), Eeva Kunnas (huilu) sekä Tuomas Nikkanen (piano).

Toisen kerroksen tuokioissa kuullaan sota-ajan ja Suomi-filmien sävelmiä Marjuska Santalan ja Miikko Santalan esittäminä. Heitä säestävät Valtteri Tolppi (viulu), Elina Heikkilä (alttoviulu ja klarinetti), Eeva Korhonen (piano) ja Kaija Kokkola (harmonikka).

Kolmannen kerroksen valloittavat Sinivalkoiset äänet ja hitit. Trio Heijastus, eli Crista Talikka sekä Helena Puukka laulavat Saila Märkjärven pianosäestyksellä.

Aulangon Tornikahvilassa kuullaan Aulanko Kvartettia klo 12.30 alkaen ja Kaija Kokkolan harmonikkaa klo 13 alkaen. Lisäksi Seppo Saarinen Kanta-Hämeen oppaat -yhdistyksestä kertoo Hugo Standerskjöldistä sekä Suomi-filmeistä klo 13.30, 14.30 ja 15.30.

Tapahtuma huipentuu yhteislauluun tornin huipulla klo 16, ja päättyy kaikille tuttuun Finlandia-hymniin.

Aulanko soi -tapahtuma Aulangon näkötornilla sunnuntaina 3.9. klo 12–17.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset