Kaupunkiuutiset

Musiikkipäivät myös nuorten näytönpaikka

Janakkalan Musiikkipäivät lähestyvät.

Musiikkipäivien neljännesvuosisadan mittaista taivalta juhlitaan viiden konsertin sarjalla. Tuttuun tapaan estradilla loistaa paitsi tähtiä, myös nuorta väkeä.

Alun perin kartanokonserteista kirkkokonserttien kautta ympäri Janakkalaa levittäytynyt musiikkitapahtuma on yksi näytön paikka monelle nuorelle muusikonalulle, kuten Emma Tuomiselle, 15, ja Iida Anttilalle, 13.

– Hieman on perhosia vatsassa, mutta tällaista festarikokemusta on kiva hakea sooloesityksen sijaan orkesterin kautta, Sibelius-opiston harmonikkaryhmässä soittava kaksikko sanoo vaatimattomasti.

Tuominen ja Anttila ovat jo ehtineet kerätä esiintymiskokemusta. Viime vuonna he saavuttivat suomenmestaruuden Sibelius-opiston junioriorkesterin riveissä.

Tositoimiin he pääsevät sunnuntaina 15. maaliskuuta Tervakosken seuratalolla, jossa esiintyy Sibelius-opiston kaikki viisi harmonikkayhtyettä.

– Luvassa on muiden muassa niin lastenlauluja kuin Sibeliusta, Abbaa ja Nightwishia, harmonikkayhtyeiden ohjaajat Reijo Ahonen ja Saara Pitkänen valottavat.

Elokuvasävelmiä ja tulisia tenoreita

Musiikkipäivien 25. juhlavuoden teemana on tarjota jokaiselle jotakin.

Konserttisarja käynnistyy 8.3. Pyhän Laurin kirkossa esityksellä Kun tuuli kääntyy, jossa rytmiä vuorottelevat musiikki ja teksti. Johanna Korhosen käsialaa tulkitsevat sopraano Pia Freund ja vokaaliyhtye Piaceren libretot.

25-vuotisjuhlakonsertti pidetään keskiviikkona 11.3. Kiipulan Kustaanhovissa kello 19 alkaen. Tuttuja musikaali- ja elokuvasävelmiä helmeilee ilmassa popjazz-henkisesti. Esityksestä vastaa laulaja Christa Vänskän ja pianisti Saila Märkjärven muodostaman hämeenlinnalaisen duon esittämänä.

Perjantaina 13.3. Tuliset tenorit Pentti Hietanen, Tomi Metsäketo ja Tero Harjunniemi ottavat esityksellään Turengin liikuntahallin haltuun rakkaus-teemalla kello 19. Seuraavana päivänä rokkaavat samoissa tiloissa lapset Satu Sopasen ja Tuttiorkesterin tahdeissa.

Janakkalan Musiikkipäivien (8.3.2015–15.3.2015) ohjelmistoon voi tutustua verkossa osoitteessa http://www.janakkalanmusiikkipaivat.com.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset