fbpx
Kaupunkiuutiset

Muutakin kuin kaunis kasvo

It's all about you -muotinäytöksessä nähdään Miss Suomi 2018 Alina Voronkova. Kuva: Aki Havukainen

Viivi Pumpanen, Miss Suomi vuosimallia 2010, on hoitanut pestinsä kunnialla, tuumii Elisa Karimo. Tuore Miss Hämeenlinna arvostaa missejä, jotka ovat onnistuneet luomaan uransa ilman kohuja ja skandaaleja.

Pikkutytöstä asti missimaailmaa tiiviisti seurannut Karimo on löytänyt Miss Suomi -kilpailusta vuosittain uusia esikuvia. Idolit vaikuttivat aikanaan siihen, että hän alkoi itsekin haaveilla misseydestä.

– Olen aina ollut kiinnostunut kauneudesta. Muotinäytöksiä leikin jo nelivuotiaana. Korkokengätkin olisin halunnut jalkaan heti kävelemään opittuani, 18-vuotias Karimo naurahtaa.

 

Karimo saattoi hakea ensimmäiseen missikilpailuunsa, Miss Forssaan, 16-vuotiaana. Ensimmäiseksi perintöprinsessaksi sijoituttuaan hän kiersi muiden muassa Pieksämäen, Pietarsaaren ja Salon omat missikilpailut.

Tänä keväänä vuorossa oli vihdoin Miss Hämeenlinna -kilpailu. Se merkitsee Helsingissä asuvalle ja opiskelevalle Karimolle erityisen paljon, sillä hän on viettänyt lapsuutensa ja nuoruutensa lomat ja viikonloput Hämeenlinnassa.

– Hämeenlinna on minulle kuin toinen koti. Koen saavani olla oman kaupungin kasvo, hän hymyilee.

 

Voitto tuli Karimolle iloisena yllätyksenä. Tuomariston lisäksi hänet äänesti suosikikseen yleisö.

Misseyden alkutaipaleella Karimolla on pitänyt kiirettä: hän on jo ehtinyt poseeraamaan kruunu päässä kaupungilla ja suunnittelemaan kesätyöpaikalleen Aulangon Tornikahvilaan oman jäätelöannoksen.

– Kaupunkilaiset ovat tulleet onnittelemaan ja pyytäneet mukaan yhteiskuviin.

 

Miss Hämeenlinna -kilpailusta jäi voitokkaan finaalin lisäksi mieleen missikiertue, joka vei kärkikymmenikön esimerkiksi Parolan panssarimuseolle ja Raatihuoneelle lounaalle kaupunginjohtajan seurassa.

Karimo toivoo pääsevänsä missivuotensa aikana vierailulle ainakin pikkulasten pariin ja vanhainkotiin.

– Taidan olla vähän vanha sielu, sillä tulen hyvin toimeen eri-ikäisten ihmisten kanssa.

 

18-vuotias Karimo on edennyt päättäväisesti kohti missikisoja. Määrätietoisuudesta kertoo myös tapa, jolla hän puhuu misseydestä.

Hänen tavoitteenaan on rikkoa pinttyneitä ennakkoluuloja. Eniten häntä riepoo ajatus missien tyhmyydestä ja päämäärättömyydestä.

– Törmään stereotypioihin lähes aina, kun kerron misseydestä uudelle ihmiselle. Todella moni tuntuu ajattelevan automaattisesti, että misseys on pelkkää pinnallisuutta, hän sanoo.

 

Karimo itse on rutistanut lukion pakolliset kurssit kasaan kahdessa lukuvuodessa niin, ensi syksynä alkavana lukuvuonna jäljellä ovat enää ylioppilaskirjoitukset.

– Pääsin peruskoulusta 9,9:n keskiarvolla. Nyt käyn maan top kolmoseen mahtuvaa lukiota nopeutetussa tahdissa.

Lukion jälkeen Karimo haluaa opiskella kauppatieteitä.

– Päämääräni on rikkoa ajatus siitä, että ulkonäöstä voisi päätellä mitään ihmisen luonteesta tai älykkyydestä. Missi voi todellakin olla hyvä koulussa.

 

Vaikka tuore Miss Hämeenlinna haluaa nauttia missivuodestaan täysillä, katse on jo käväissyt tulevaisuudessa. Jossain vaiheessa edessä on haku Miss Suomi -kilpailuun.

– Kilpailuun osallistuminen ei ole mikään piece of cake, mutta kyllä Miss Suomen kruunu on se kirkkain, Karimo sanoo.

Pienimuotoiset missikilpailut toimivat Karimon mielestä hyvänä treeninä varsinaista koitosta varten.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset