Kaupunkiuutiset

Muutoksilla on kasvot

Riikka Pelkonen odotti toista lastaan, kun aviomies hylkäsi hänet. Hän kertoo kampanjakirjassa, kuinka eheytyi häpeästä ja syyllisyydestä. Esille tulo ei pelottanut häntä.

–  Olin jo aiemmin vapautunut peloistani. Kun tarinasta tuli julkinen, tuntui kuin astuisin lopullisesti kaapista ulos.

Santtu Pitkäsen tarina löytyy nettisivuilta. Hänkin oli ehtinyt sopeutua julki tulon ajatukseen.

– Olin jo kolme vuotta aiemmin nähnyt näyn, jossa kuvani oli bussin kyljessä.

Molemmat toivovat lukijoiden näkevän, kuinka Jumala voi muuttaa heidän elämänsä.

Suomessa hengellisiä asioita pidetään niin henkilökohtaisina asioina, ettei niistä uskalleta keskustella.

– Mitä tapahtuu, jos istut vieraan ihmisen kanssa kahville ja viiden minuutin päästä kysyt, oletko miettinyt noita hengellisiä asioita? kysyy pastori Tapio Sätilä.

Mahdollisuus muutokseen -kampanja pyrkii nostamaan Jumalan puheisiin. Mainoksia on näkynyt kuukauden verran radiossa, TV:ssä ja bussien kyljissä. Hämeenlinnan Reskalla on kampanjan toimisto Reska Piste.

Yhteistyötä ja juhlaa

Kampanjan tekninen järjestäjä on medialähetysjärjestö IRR-TV, mutta paikallisesta toiminnasta vastaavat seurakunnat. Ensi lauantaina Elenia Areenalla on kaikkien seurakuntien yhdessä järjestämä juhla. Se on kampanjan viimeinen tilaisuus, jossa IRR-TV on mukana.

– Reskan Pisteen toiminta jatkuu ainakin marraskuun loppuun. Parhaillaan selvitellään, onko mahdollisuuksia jatkaa vielä sen jälkeen, kertoo Sätilä.

Elenia Areenan tilaisuuksissa puhuu muun muassa Sari Essayah. Väliajalla voi tutustua seurakuntien esittelypisteisiin ja lapsille on omaa ohjelmaa toimintapisteissä.

– Toinen tilaisuus on musiikkipitoisempi ja suunnattu nuorille, mutta toivottavasti vanhempi väki osallistuu siihenkin, Sätilä kehottaa.

Mahdollisuus sielunhoitoon

Reskan Pisteen kävijöistä noin neljännekselle hengelliset asiat ovat olleet vieraita. Vilkkaina liikepäivinä suhdeluvut keikahtavat toisinpäin, kertoo Sätilä. Toiminnan vaikuttavuutta ei voi kuitenkaan laskea suoraan kävijämäärissä.

–  Reskan Piste on ollut kohtaamispaikka myös eri seurakuntien välillä. Monesti ajatellaan, että kristityt tappelevat keskenään, mutta täällä he oppivat tuntemaan toisensa. Yhdessä tekemisestä ei saa tulla seurakunnan tuho.

Kampanjan nettisivuilta löytyy sadan ihmisen muutostarina. Erikseen tilattavassa kirja ja DVD -paketissa on viisitoista tarinaa tarkemmin kerrottuna. Kirjakuriiri soittaa tilaajalle ja sopii, milloin ja mihin kirja tuodaan. Kirjakuriireilla ja Reskan Pisteen vapaehtoisilla on työhön kotiseurakuntiensa suositus.

– On ”laadun tae” on, että tunnemme vapaaehtoisen. Monesti hengellisessä työssä taitamaton rikkoo enemmän kuin saa aikaan hyvää. Me emme käännytä ketään väkisin.

Reskan Pisteessä on päivystänyt tähän mennessä lähes sata vapaaehtoista. Jos paikalla on seurakuntien pastoreita, kävijällä on mahdollisuus myös sielunhoitoon yläkerran rukoustilassa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset