fbpx
Kaupunkiuutiset

Muutosjohtaja Sinikka Salo kiertää maakuntia

Sote-uudistuksen muutosjohtaja Sinikka Salo tekee kesän aikana maakuntakierroksen, jonka tarkoituksena on kuulla alueellisia näkemyksiä ja odotuksia uudistuksen toteuttamisesta sekä keskustella paikallisista muutostuen tarpeista. Maanantaina vuorossa oli Hämeenlinna.

– Tarkoituksena on rakentaa yhteistyötä ja yhteistä polkua, että kansallinen muutos tapahtuu, Salo sanoo.

– Valtakunnallisen valmisteluryhmän tehtävänä on antaa muutostukea, eli laatia tiekarttaa ja laajentaa tietopohjaa. Tarjoamme myös koulutusta sekä osaajia ja jonkin verran rahoitusta, että maakunnat voivat viedä uudistusta eteenpäin.

Medialle järjestetyssä tapaamisessa olivat mukana valtiovarainministeriön hallitusneuvos Auli Valli-Lintu, Oma Häme -hankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja Iisakki Kiemunki, Oma Häme -projektiryhmän jäsen ja Riihimäen kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Mirja Saarni sekä Oma Häme -hankkeen projektipäällikkö Jukka Lindberg.

– Olen saanut tämän päivän aikana kuulla, että täällä on yhteinen ja vahva tahtotila, vaikka Forssan suunnasta on pieniä väreitä, Salo kertoo.

– OmaHäme etenee määrätietoisesti ja siinä on hienosti otettu sekä asukkaat että henkilöstö mukaan uudistuksen toteuttamiseen.

Salon mainitsemilla ”pienillä väreillä” tarkoitettiin Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän suunnitelmia perustaa yhtiö eli yhteisyritys yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon yrityksen kanssa vielä tämän vuoden puolella.

– Kyllä näitä väreitä voisi kutsua vaikka maanjäristykseksi, Iisakki Kiemunki tuumaa.

– Maakunnassa on ollut vahva tahtotila tehdä sote-integraatio ja Forssan suunnitelmat ulkoistaa ovat hyppy tuntemattomaan. Ymmärrän kyllä Forssan seudun tuskan tässä asiassa.

Kiemungin mukaan forssalaisten virkamiesten ja päättäjien kanssa on keskusteltu, mutta yhteisen pöydän ääreen ei ole kaikkia vielä saatu.

– Monet keskeiset forssalaiset poliitikot kuulivat asiasta vasta maanantaina ja itse asiassa minulta.

– Kyllähän tämä tuli täydellisenä yllätyksenä. Mikäli asia etenee, Lounais-Hämeeseen saattaa syntyä alalle täysin yksityinen monopoli.

Tummia pilviä on kerääntymässä myös Kanta-Hämeen keskussairaalan taivaalle.

– Tänään kuulin, että päivystysasetukseen olisi tulossa aiempaa enemmän toimintojen keskittämistä 12 aluesairaalaan, mikä vaarantaa nykyiset käytännöt, Kiemunki toteaa.

– Kyllä hallituksen pitäisi antaa maakunnille elämisen emmeet. Pahinta tässä tilanteessa olisi kuitenkin se, että mentäisiin paniikkiin.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset