Kaupunkiuutiset

Myös pojat voivat lähteä tanssimaan

Hämeenlinnan Tanssi- ja Liikuntakeskuksen nuorten tanssiryhmät ovat menestyneet kuluvan syksyn aikana isoissa kansallisissa tanssikisoissa.

– Sijoitusten ohella tuomareilta saatava kirjallinen palaute kertoo sen, että jokainen ryhmä on kehittynyt viimeisen vuoden aikana sekä ryhmän että yksilöiden osalta, tanssiryhmiä valmentava Päivi Salomaa sanoo.

Vanhemmissa ikäluokissa myös vuosia jatkunut tanssijoiden yhteisharjoittelu tuo lisäarvoa osaamiseen.

– Yhdessäolo on tanssimisen ohella parasta koko harrastuksessa, Jade Juniors -ryhmän nuoret sanovat.

Kisaryhmä on yläasteikäisille tanssijoille, jotka treenaavat balettia ja jazztanssia. Ryhmään valitaan koetanssin perusteella teknisesti ja ilmaisullisesti vahvoja tanssijoita, joilla on motivaatiota harjoitella ja kehittyä edelleen ja kisata ryhmän kanssa.

– Seuraavat karsinnat ovat keväällä, kun kootaan seuraavan kauden tanssiryhmä, Päivi Salomaa kertoo.

Hän ei aseta nuorille harrastajille ennakkovaatimuksia lajin aloittamiseen:

– Aloituskynnys on tosi matala. Intoa kun riittää, niin ollaan jo pitkällä. Myös pojilla on mahdollisuus aloittaa tanssi näissä ryhmissä. Se sopii aivan yhtä hyvin kuin tytöillekin, Salomaa muistuttaa.

Ryhmän tanssijat treenaavat yhdessä baletin ja jazztanssin viikkotunneilla ja lisäksi heillä on oma Jade Juniors -tunti, jolla työstetään kisakoreografioita. Jade Juniors -ryhmä menestyi teoksella nimeltään Oodi tanssille. Ryhmä voitti kultaa nuorten dance-sarjassa Magic Move -kisoissa Turussa sekä palkittiin Pyörre-tanssitapahtumassa kannustuspalkinnolla.

Jade Kids on puolestaan kilpaileva tanssiryhmä 7–11-vuotiaille tanssijoille. Ryhmään valitaan koetanssin perusteella esiintymisestä nauttivia tanssijoita, joilla on rytmitajua, keskittymiskykyä sekä intoa treenata ahkerasti ja oppia uutta.

Jade Kids -tanssijoilla on yksi oma tunti viikossa, ja lisäksi tanssijoiden tulee treenata jazztanssia ja balettia omalle tasolle sopivassa ryhmässä. L

Keväällä 2017 Jade Kidsit tanssivat Tyyntä myrskyn edellä -koreografiaa. He voittivat sillä kultaa lasten show-sarjassa Magic Move -kilpailuissa Turussa ja lisäksi heidät valittiin Hyvinkään aluekarsinnoissa valtakunnalliseen MOVES -tapahtumaan Rovaniemelle.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset