Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Hämeen Keskiaikafestivaali tulee taas elokuussa – Kauppiaita on ilmoittautunut ennätysmäärä

Tänä vuonna teemana on myytit ja magia.
Hämeen Keskiaikafestivaalin ohjelmassa on tänäkin vuonna myös mittelöitä, turnajaisia ja työnäytöksiä. Kuvassa taistelun tuoksinaa toissa vuodelta. Kuva: Pekka Rautiainen, arkisto
Hämeen Keskiaikafestivaalin ohjelmassa on tänäkin vuonna myös mittelöitä, turnajaisia ja työnäytöksiä. Kuvassa taistelun tuoksinaa toissa vuodelta. Kuva: Pekka Rautiainen, arkisto

Tarkan harkinnan jälkeen Hämeen Keskiaikatapahtumat päätti toteuttaa perinteisen festivaalinsa jälleen Linnanpuistossa. Nyt on vuorossa jo 21. tapahtuma ja sen ajankohta on 12.–16. elokuuta.

– Olemme koko tämän vuoden vieneet järjestelyjä systemaattisesti eteenpäin. Mutta samanaikaisesti olemme tarkasti seuranneet valtiovallan linjauksia, mitä on mahdollista tehdä, mikä on kiellettyä, mitkä ovat suositukset ja rajoitukset, festivaaljohtaja Ville Ketonen kertoo tapahtuman tiedotteessa.

– Näitä ohjeita noudattaen uskallamme festivaalin toteuttaa ja ehdottomasti myös me toteutamme tapahtuman turvallisuus ja terveys edellä, Ketonen jatkaa.

Koronan aiheuttamat rajoitukset ovat muuttaneet alueen toteutussuunnitelmaa, sisään- ja uloskäyntien rakennetta, taverna-alueen kokoa ja muita järjestelyjä.

– Ja reagoimme uudelleen, jos uusia rajoituksia tulee, Keskiaikatapahtumat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mervi Käki sanoo.

Kävijämäärä vielä arvoitus

Hämeen Keskiaikafestivaaliin on ilmoittautunut jo noin 120 kauppiasta, mikä on ennätysmäärä.

– Kävijämäärää onkin sitten jo vaikeampi ennustaa. Viime elokuussa tapahtumassa vieraili huikeat 28 500 vierasta, mutta tämä vuosi voi koronan vuoksi joko rajoittaa kävijöitä, tai sitten onkin patoutunutta tarvetta lähteä liikkeelle, kun suurin osa isoista tapahtumista on peruttu. Lähdemme itse ajatuksissamme varovaisin luvuin, Mervi Käki miettii.

Elämys kaikille aistelle

Myös festivaalin ohjelma on jo lähes saatu kasaan. Tapahtuman tämän vuoden teema on ”Magia ja Myytit”. Teema näkyy niin markkinatorilla kuin ohjelmassakin.

Ohjelmaa on tarjolla jälleen kaikenikäisille.

– Joidenkin ulkomaalaisten esiintyjien osalta saapuminen on vielä epävarmaa matkustusrajoitusten vuoksi. Mutta heidänkin osaltaan meillä on valmiina korvaavia artisteja. Laadusta emme tingi, teemme tapahtumaa kunnianhimoisesti, Ville Ketonen kertoo.

Hänen mukaansa tapahtuma tulee olemaan elämys kaikille aisteille aina tuoksuja ja makuja myöten.

– Tänäkin vuonna ohjelmassa on mittelöitä, hevosturnajaisia, tuliturnajaisia, monenlaisia työnäytöksiä puistossa ja niin aateliston kuin rahvaankin pitoihin vanhassa linnassa.

Hämeen Keskiaikafestivaali Linnanpuistossa 12.–16.8.2020.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset