Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Näin tanssitaan balettia yhdessä vauvan kanssa – Katso video!

Baletinopettaja Katarina Teperi vetää Sibelius-opiston uusia tunteja. Mukana menossa ovat omat tyttäret, viisivuotias Ella ja vuoden ikäinen Iina. Takana Veera Ahonen Oiva-poikansa kanssa. Kuva: AP Sarjanto
Baletinopettaja Katarina Teperi vetää Sibelius-opiston uusia tunteja. Mukana menossa ovat omat tyttäret, viisivuotias Ella ja vuoden ikäinen Iina. Takana Veera Ahonen Oiva-poikansa kanssa. Kuva: AP Sarjanto

Baletinopettaja Katarina Teperi kohottaa kätensä korkealle ja kantorepussa oleva vuoden ikäinen Iina-tytärkin innostuu kokeilemaan. Isosisko, viisivuotias Ella tekee mukana liikkeitä itsenäisesti, sillä hän on aloittanut jo omatkin balettituntinsa.

Tällä viikolla alkanut äiti–vauva -baletti on tarkoitettu yli kolmen kuukauden ikäisten pienokaisten äideille, joita kiinnostaa oman kehon hallinnan löytäminen synnytyksen jälkeen. Samalla vauva saa olla äidin lähellä ja kulkea liikkeen mukana.

– Jo ensimmäisen lapseni syntymän jälkeen kaipasin ohjattua toimintaa äideille ja vauvoille. Onhan sitä kaikenlaisia jumppia, mutta halusin nimenomaan baletin kautta saada taas ryhtini kuntoon seistyäni niin monta kuukautta vinossa, Katarina Teperi kertoo.

 

Teperin ohjaamilla tunneilla tavoitteena on nauttia liikkeestä ja vahvistaa kehoa klassisen baletin keinoja käyttäen. Myös musiikki on klassista, jolla on oma rauhoittava vaikutuksensa.

– Ihan jokainen on tervetullut, eikä mitään aiempaa tanssitaustaa tarvita. Liikkeelle ei lähdetä vauhdilla, vaan omaa kehoa kuunnellen ja keskittyen, Teperi sanoo.

Olennaista on myös äidin läheisyys vauvaan ja samalla lapsen motoriikka kehittyy..

– Vauva voi nukkua tai liikkua ihan sen mukaan, miltä tuntuu. Jos perheessä on vähän vanhempi lapsi, hän voi aivan hyvin tulla tunneille mukaan.

 

Ensimmäiselle tunnille oli tulossa myös Veera Ahonen yhdessä nelikuukautisen Oivan kanssa.

– Olen ammatissani tekemisissä tanssin kanssa ja odotan innolla, että pääsen tätä testaamaan. Tunnit ovat upea mahdollisuus liikkua vauvan kanssa ja Oivakin tykkää ihan älyttömästi musiikista.

Tunneille tarvitaan mukaan joustavat vaatteet. Jalassa voivat olla sukat tai baletin pehmeät harjoitustossut. Vauvaa varten tarvitaan kantoreppu tai -liina ja pieni viltti, jonka päällä voi köllötellä. Vesipullokin on tarpeen.

– Äidin ja vauvan baletissa ei juosta eikä hypitä vaan harjoitellaan kehon tasapainoa jokaisen omista lähtökohdista. Mutta vaikka rauhallisesti edetään, niin lämmin tulee varmasti, Sibelius-opiston tanssin lehtori Heidi Wasko vakuuttaa.

 

Viime viikolla alkanut jakso jatkuu 12. maaliskuuta saakka ja siihen ehtii vielä hyvin mukaan. Toinen jakso 19.3.–14.5. Tunnit ovat torstaisin kello 9.30–10.30

Sibelius-opistossa on aloitettu myös vanhempi-lapsi -tanssi, joka on tarkoitettu 1–3 -vuotiaille lapsille yhdessä oman aikuisen kanssa. Tunnit ovat torstaisin kello 10.35–11.20.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset heidi.wasko@sibeliusopisto.fi.

Katso video: www.kaupunkiuutiset.com

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

19.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

20.9.2020