Kaupunkiuutiset

Naiset tuovat HPK:lle mitalin

Naiset pitävät tällä kaudella HPK:n jääkiekkokunniaa yllä voittamalla SM-sarjassa mitalin. Väri on joko hopea tai kulta.

Finaaleissa Kerholla on vastassaan toistaiseksi vielä voittamaton JYP. Kulta ratkeaa kolmesta voitosta, ja JYPillä on mahdollisuus päättää pelit jo tänä keskiviikkona Jyväskylässä.

MINKÄÄNLAISTA luovutuksen meininkiä kerholaisilla ei toisen häviön jälkeen ollut. Joukkue uskoo valmentajansa Vesa Mäkisen johdolla kaiken olevan vielä mahdollista, kunhan vain saadaan maaleja aikaiseksi.

Joukkueen räikein ongelma onkin ollut, että se ei ole pystynyt tekemään finaaleissa yhtään maalia. Sunnuntaina Rinkelinmäellä vastustajan maalivahdin nenän eteen saatiin kyllä hässäkkää mutta ei kiekkoa sisään.

– Kaksi peliä ja nolla maalia, sillä ei voiteta. Aivan varmasti jokainen likka kuitenkin antoi parhaansa, mutta tämä on hurja sarja, kun pelejä on monta viikossa ja pelaajat käyvät lisäksi töissä, Mäkinen summasi kauden huipennusta tähän asti.

Metritiski-areenassa HPK pisti kovasti hanttiin, mutta ei voinut paremmalleen lopulta mitään. JYP vyöryi seitsemän maajoukkuepelaajansa voimin 3-0-voittoon.

HPK:N NUORI hyökkääjä Anni Rantanen tunnusti JYPin paremmuuden.

– Heillä on pari kovaa kenttää ja Jenni Hiirikoski (maajoukkuepuolustaja). Me olimme kuitenkin parempia nyt kuin lauantaina Jyväskylässä. Saimme ehkä pienemmän kaukalon ansiosta enemmän maalipaikkoja, mutta vielä lähemmäksi maalia pitäisi päästä. Jäähyjäkään ei saisi ottaa, hän tuumasi ottelun jälkeen.

Rantanen tuli syksyllä kesken kauden HPK:hon toivuttuaan polvivammasta. Hän kuului aiemmin Ilveksen SM-sarjajoukkueeseen. Hän muisteli sunnuntaina viiden vuoden takaisia finaaleja, kun Ilves ja HPK olivat lopussa vastakkain ja mestaruus jäi Hämeenlinnaan.

– Finaalit ovat aina ihan eri pelejä, ja niihin valmistaudutaan eri tavalla kuin sarjapeleihin. Ajatuksissa ei silloin ole mitään muuta kuin jääkiekko, hän sanoo.

Rantanen kertoi, että loukkaantuneessa polvessa vielä vähän tuntuu, mutta nyt se on jo parempi kuin pudotuspelien alussa. Hän lupaa HPK:n pyrkivän jatkamaan Jyväskylässä sarjaa vielä niin, että lauantaina pelattaisiin kevään viimeinen kotipeli.

MYÖS VALMENTAJA Mäkinen uskoo ja luottaa, että homma voi kääntyä.

– Jos sunnuntain pelityyliin saataisiin lisäksi muutama maali. Puolustuspää pelasi ihan ok, mutta ylivoimapelaaminen pitää saada paremmaksi.

Koko kausi on Mäkisen mielestä ollut HPK:lla hieno, mutta aina se olisi mukavampi päättää voittoon kuin häviöön.

– Kunnia JYPille, se on hyvä joukkue.

HPK:N NAISILLE mitali on SM-sarjassa jo kuudes. Vuonna 2011 tuli mestaruus ja vuosina 2009, 2010, 2012 ja 2014 pronssia. Vuosi 2012 toi myös EM-pronssia.

Joukkueen manageri Jorma Hassinen on tyytyväinen päättyvään kauteen.

– Hyvin meiltä kausi eteni. Otimme välierissä sarjan kakkosen (Bluesin) päänahan. Vielä pitäisi voittaa JYP, että saisimme juhlia mestaruutta, hän sanoo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset