fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Naiset valmentavat toisiaan kasvattamaan massia – Vaurastuakseen ei tarvitse olla pörssihai

Televisiosta tuttu Terhi Majasalmi tulee kertomaan, kuinka varallisuutta voi kasvattaa pienistäkin lähtökohdista.
Yrittäjänaisten puheenjohtaja Tiina Halinen (vas.) työskentelee sosiaali- ja terveysalan johtotehtävissä ja varapuheenjohtaja Jenna Leino on Parolantien Kukka & Hautauspalvelun yrittäjä. Kuva: AP Sarjanto
Yrittäjänaisten puheenjohtaja Tiina Halinen (vas.) työskentelee sosiaali- ja terveysalan johtotehtävissä ja varapuheenjohtaja Jenna Leino on Parolantien Kukka & Hautauspalvelun yrittäjä. Kuva: AP Sarjanto

Tahdonvoimaa, positiivista asennetta, rohkeutta, luovuutta ja ennen kaikkea tietotaitoa.

Näitä asioita löytyy Hämeenlinnan seudun Yrittäjänaisista, joka on kasvanut vuosien varrella 130-henkiseksi yhdistykseksi. Hallitukseen on saatu mukaan nuorempaa yrittäjäpolvea ja toimintaa kehitetään jatkuvasti jäsenistön näköiseksi.

– Keskeinen tehtävämme on tasa-arvon ja yrittäjänaisten etujen ajaminen. Vaikka asiat ovat Suomessa kehittyneet, miesten euro eroaa edelleen naisten eurosta ja äitiyslomalla oleva yrittäjänainen on aivan eri tilanteessa kuin mies, puheenjohtaja Tiina Halinen muistuttaa,

– Yhdistykseen kuuluminen on kannanotto naisyrittäjyyden puolesta, jäsenyys ei edellytä yrittäjyyttä Haluamme nostaa esiin naisten mahdollisuuksia ja rohkaista yrittäjyyteen.

“Vältetään putkikatse”

Jäsenistön joukossa on paljon yksinyrittäjiä, joilla on kädet täynnä oman toimintansa pyörittämisessä. Yhdistys pystyy tarjoamaan heille sosiaalisen hyvinvointiverkoston ja puuttuvan kollegan, jonka kanssa voi jakaa asioita ja sparrailla ideoita.

– Yrittäjälle kehittyy helposti putkikatse omaan toimintaansa. Verkoston kautta saa paljon ideoita sekä vinkkejä ja toiset jäsenet ovat samalla myös mahdollisia asiakkaita. Paikalliset pienyrittäjät haluavat ilman muuta tukea toisiaan, varapuheenjohtaja Jenna Leino uskoo.

Naisyrittäjien valtakunnallinen kattojärjestö huolehtii edunvalvonnasta ja tarjoaa erilaisia palveluja, kuten juridista tai neuvontaa. Paikallisyhdistys keskittyy oman alueensa yrittäjien verkostoitumiseen ja tukemiseen.

Varallisuusvalmennus alkaa

Naisyrittäjien kevään huipputapahtuma on Vauras Nainen -yhteisön perustajan Terhi Majasalmen Varallisuusvalmennus 18. maaliskuuta. Yrittäjäyhdistysten jäsenet saavat alennusta valmennuksesta, joka on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

– Järjestämme kerran vuodessa isomman koulutustapahtuman ja ehdotimme jäsenistölle erilaisia vaihtoehtoja, joista tämä nousi suosituimmaksi, Halinen kertoo.

– Terhi lähestyy aihetta nimenomaan naisten näkökulmasta ja antaa käytännönläheisiä ohjeita. Vaurastuakseen ei tarvitse olla mikään pörssihai, sillä varallisuuttaan voi kasvattaa pienistäkin lähtökohdista.

Meikkikoulu ja saunailta

Paikalliset yrittäjänaiset kokoontuvat perjantailounaalle kuukausittain verkostoitumaan ja vaihtamaan kuulumisia.

Kevään tapahtumakalenterissa on muun muassa meikkikoulu, saunailta ja kesäteatteria Kaupunginpuistossa. Syksyksi on suunniteltu sieniretkeä ja ruokakurssia.

– Haluamme tarjota sekä painavaa asiaa että sopivasti viihdettä, Jenna Leino sanoo.

– Panostamme koko ajan jäsenhankintaan. Yrittäjän rahat ovat tiukassa, joten on tärkeää, että he saavat jäsenmaksulleen myös vastinetta.

 

Lisätietoja yhdistyksestä Facebook-ryhmässä ja nettisivulla hameenlinnan.yrittajanaiset.fi.

Varallisuusvalmennus ke 18.3. klo 15–18 Parkki Business Parkissa (Raatihuoneenkatu 21–23).

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset