Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Naisille starttaamassa oma matalan kynnyksen lukupiiri – "Tähän ei tarvitse lukea mitään tiiliskiviromaaneja"

Naisten lukupiiri kokoontuu joka toinen viikko keskustelemaan teoksista, jotka ryhmä itse valitsee. Lehdille ja runoille on myös luvassa oma iltansa. Kuva: Heli Karttunen
Naisten lukupiiri kokoontuu joka toinen viikko keskustelemaan teoksista, jotka ryhmä itse valitsee. Lehdille ja runoille on myös luvassa oma iltansa. Kuva: Heli Karttunen

Vanajaveden Opiston Äijien lukupiiri aloittaa tänä syksynä jo kolmannen lukuvuotensa. Nyt on myös naisille tarjolla ensimmäistä kertaa vastaava kurssi, Allien lukupiiri.

Ryhmän vetäjä, tuntiopettaja Tuula Salin, mistä lähti idea tarjota lukupiiriä vain naisille?

– Opiston koulutussuunnittelija ja tiedottaja Mikko Itävaara keksi, että kun miehille on oma lukupiiri, tasapuolisuuden nimissä sellaista pitäisi tarjota myös naisille.

Millä tavalla naisten lukupiiri eroaa tavallisesta?

– Valitsemme luettavat teokset yhdessä. Tässä valinnat suuntautuvat varmasti naisten intressien mukaan.

Allien lukupiiri kokoontuu joka toinen viikko torstai-iltaisin. Millaisia teoksia on tarkoitus lukea?

– Sukellamme kaunokirjallisuudessa erityisesti lyhytproosaan, novelleihin. Tarkoitus on lukea myös uusia tietokirjoja, esimerkiksi elämäntapaoppaita ja kenties jotkut kohumuistelmat. Joku ilta voisi olla elämää suurempien runojen ilta ja toinen lehti-ilta, johon luetaan jokin viikon lehtijuttu Suomessa. Tarkoitus on, että kynnys on matala eikä tätä varten tarvitse lukea mitään tiiliskiviromaaneja.

Kenelle lukupiiri sopii?

– Tämä on matalan kynnyksen lukupiiri, johon voi tulla keskustelemaan ja kuuntelemaan, jos on yhtään kiinnostunut kirjallisuudesta. Puhumme kirjallisuudesta, mutta emme kirjallisuustieteen termein, vaan sillä idealla, että mitä ajatuksia se herättää.

Onko jo ilmoittautuneita ja vieläkö ehtii mukaan?

– Ilmoittautuneita on jo, mutta pari tarvittaisiin lisää. Varsinkin iäkkäämpien ihmisten kohdalla, kun paperista kurssiopasta ei tullut, tieto ei ehkä ole kulkenut.

Allien lukupiiri kokoontuu 24.9. lähtien Tavastian S-rakennuksessa joka toinen torstai aina kello 17.15–19.30.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset Allien lukupiiriin Vanajaveden Opiston nettisivuilla.

Uusin Kaupunkiuutiset

21.10.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

22.10.2020