Kaupunkiuutiset Janakkala

Kokonainen festivaali muuttui ympärivuotiseksi konserttisarjaksi

Ensimmäiset konsertit Pyhän Laurin kirkossa 7.8.
Kuvassa festivaalin taiteellinen johtaja Linda Suolahti (vas.), residenssisäveltäjä Cecilia Damström, taiteellinen johtaja Mari Viluksela, sellisti ja avustava tuottaja Anni Kallioniemi.

Kokonainen festivaali käynnistyy Hämeessä jo viidettä kertaa. Janakkalassa järjestettävä tapahtuma on nostanut esiin naismuusikoita, unohdettuja naissäveltäjiä ja nuoria säveltäjiä.

Koronapandemian vuoksi Kokonaisen toiminta on muutettu kesäfestivaalista konserttisarjaksi, joka jatkuu ympäri vuoden.

Festivaalin kasvaessa myös kansainvälisyys on huomioitu. Jatkossa festivaalin taiteelliset johtajat Linda Suolahti ja Mari Viluksela haluavat antaa tilaa taidekentän monimuotoisuudelle ja jakaa ajatuksia muiden samankaltaisten tekijöiden kanssa myös kansainvälisesti.

Tapahtuma alkaa toimia nyt englanniksi Musequal-nimen alla.

Inspiraatiota taiteesta

Konserttikauden 2020–2021 teemana on Omakuva. Teema ammentaa inspiraationsa Helene Schjerfbeckin elämästä ja taiteesta.

Kauden ensimmäiset konsertit järjestetään Janakkalan Pyhän Laurin kirkossa 7.8.

Helene-konsertissa kello 13 kuullaan muun muassa Cecilia Damströmin uusi teos Helene sekä Kaija Saariahon trio jousille.

– Monipuolinen, omaperäinen, älykäs, huumorintajuinen ja sulhasten hyljeksimä Helene antaa aihetta monenlaisiin teoksiin ja tulkintoihin. On upeaa, että tätä herkkää ja salaperäistä taiteilija osataan arvostaa koko ajan enemmän. Helenen teoksiin kuuluu noin 40 omakuvaa, mikä inspiroi meitä keskittymään vuoden 2020–2021 ohjelmassamme erityisesti siihen aiheeseen, festivaalin järjestäjät kertovat tiedotteessaan.

Kunnianosoitus kirkolle

Kello 19 alkava Valoa-konsertti on kunnianosoitus 500-vuotiaalle Janakkalan Pyhän Laurin kirkolle. Konsertissa kuullaan muun muassa Amy Beachin pianokvintetto sekä kantaesitys Elisar Riddelinin sonaatista viululle ja harpulle.

– Musiikillinen draaman kaari rakentuu uskonnoissa usein esiintyvien teemojen ympärille. Se tuo esille yhteisön ja uskon sekä fyysisen kirkkorakennuksen tuoman turvan ja läheisyyden, sisäisen valon.

Konsertissa esiintyvät muun muassa Linda Suolahti, viulu, Mari Viluksela, alttoviulu, Markus Hohti, sello, Tiina Karakorpi, piano, ja Laura Hynninen, harppu.

Konserttiin myydään lippuja ovelta. Tilaisuus striimataan myös maksuttomasti suorana verkossa ja se on kuultavissa myöhemmin Yle radion kautta.

Kauden ensimmäiset konsertit Helene kello 13 ja Valoa kello 19 Janakkalan Pyhän Laurin kirkossa 7.8.Kokonainen “omakuva”LIVEstream-konsertti 7.8. @ Janakkalan Pyhän Laurin kirkko Helene kello 13.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset