Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Näistä hakijoista toinen on seuraava kaupunginjohtaja – Tuimala on vanha tuttu sitoutumaton, Parviainen Tampereen koulima vihreä

Valtuusto päättää Timo Kenakkalan seuraajasta 7. kesäkuuta.
Hämeenlinnalainen Aija Tuimala ja tamperelainen Olli-Poika Parviainen ovat jäljellä olevat ehdokkaat Hämeenlinnan uudeksi kaupunginjohtajaksi. Kuva: Kuvakooste: Soile Toivonen / Häsa, alkuperäiset kuvat: Pekka R
Hämeenlinnalainen Aija Tuimala ja tamperelainen Olli-Poika Parviainen ovat jäljellä olevat ehdokkaat Hämeenlinnan uudeksi kaupunginjohtajaksi. Kuva: Kuvakooste: Soile Toivonen / Häsa, alkuperäiset kuvat: Pekka R

Hämeenlinnan uudeksi kaupunginjohtajaksi on jäljellä kaksi ehdokasta. He ovat hämeenlinnalainen Kuntatyönantajien yhteyspäällikkö ja projektipäällikkö Aija Tuimala ja tamperelainen vihreiden poliittinen valtiosihteeri Olli-Poika Parviainen.

Loppusuoralle selviytyneet kaksi ehdokasta vastailivat maanantai-iltana Verkatehtaalla kaupunkilaisten etukäteen tai Whatsappilla tilaisuuden aikana lähettämiin kysymyksiin. Koronatilanteen vuoksi tentti välitettiin suorana netin kautta.

Uutta kaupunginjohtajan rekrytointia valmisteleva ohjausryhmä päätti keskiviikkona, ettei aio asettaa Parviaista tai Tuimalaa minkäänlaiseen paremmuusjärjestykseen. Päätöksen tekee valtuusto.

Yhteistyötä ja menestystekijöitä

Nyt sisäministeriössä työskentelevä Olli-Poika Parviainen, 40, toimi ennen yhtä kansanedustajakautta Tampereen apulaispormestarina ja kaupunkikonsernin johtoryhmässä vuosina 2011–15.

Hän kirjoittaa hakukirjeessään, että Hämeenlinnalla on ”ainutlaatuiset mahdollisuudet menestyä mm. Suomiradan keskeisenä kaupunkina”.

Aija Tuimala, 47, nimitettiin tämän vuoden alussa Kuntatyönantajien (KT) yhteyspäälliköksi ja johtoryhmän jäseneksi. Vielä kesän loppuun asti hän on puolet työajastaan Soteliiderit-hankkeen projektipäällikkö.

Hakemuksessaan Tuimala kirjoittaa, että ”hyvällä yhteistyöllä Hämeenlinnan vetovoimaa myös asukkaille, yrityksille ja muille yhteistyökumppaneille voidaan lisätä entisestään”.

Seitsemän hakijaa

Soveltuvuusarviointiin osallistui vielä vantaalainen Nurmijärven kunnan talousjohtaja Ville Rajahalme, 30, mutta hän putosi kisasta.

Kaikkiaan kaupunginjohtajan virkaa haki seitsemän kiinnostunutta. Ensimmäisinä karsiutuivat hämeenlinnalaiset hankejohtaja/ICT-asiakkuuspäällikkö Kirsi Lehto ja pataljoonan komentaja Riku Rantakari.

Jatkoon eivät päässeet myöskään Hailuodon kunnanjohtaja Aki Heiskanen, Kouvolan kaupungin kehitysjohtaja Petteri Portaankorva, ja Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö.

Olli-Poika Parviainen antoi suostumuksensa ehdolle asettumiseen varsinaisen hakuajan jälkeen.

Kunnanjohtajaksi voidaan lain mukaan ottaa suostumuksensa nojalla sellainenkin henkilö, joka ei ole hakenut sitä ja jonka kelpoisuudesta on esitetty selvitys.

Näin edetään

Jatkoon päässeet ehdokkaat esittäytyivät maanantaina kaupunkilaisille verkkoyhteyksin välitetyssä kuntalaistilaisuudessa.

Haastattelun voi edelleen katsoa kaupungin nettisivuilta löytyvästä linkistä.

Maanantaina myös kaupunginvaltuusto haastatteli jatkoon päässeet ehdokkaat.

Rekrytoinnin ohjausryhmä kokoontui viimeisen kerran keskiviikkona.

Kaupunginhallitus tekee 24. toukokuuta ehdotuksen kaupunginjohtajan valinnasta kaupunginvaltuustolle, joka päättää Timo Kenakkalan seuraajasta 7. kesäkuuta.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset