Kaupunkiuutiset

Naisten ääniä 
Militariassa

Tiistai-iltana 13. syyskuuta Militarian tykkihalli täyttyy illan suussa naisten äänistä. Tilaisuus on ainutlaatuinen, sillä Naisten ääni -illassa kuullaan neljän hämeenlinnalaisten hyvin tunteman grand old ladyn ja yhden koko Suomen tunteman naisen elämäntarina. Eli Helvi Frickin, Sirkka Nukarin, Ilmi Marttisen, Terttu von Weissenbergin ja Siiri Rantasen, joiden elämänkerta on julkaistu Naisten Ääni -verkkosivuilla. Heistä kertovat ja heitä haastattelevat Terttu Häkkinen, Tuula Heinänen, Helena Marttinen ja Kristiina Kostia, Maija Kauppinen ja Tuulikki Ritvanen.

Valtakunnallista Naisten Ääni -hanketta valottaa sen projektipäällikkö, FT Maritta Pohls. Sanataideohjaaja Päivi Haanpää kertoo kirjoittamisesta ja juuri alkavasta Vanajaveden Opiston kirjoituskurssista.

Lopuksi julkistetaan Opetusneuvos Hilja Vilkemaan Stipendisäätiön myöntämät stipendit kolmelle aktiiviselle Naisten Äänen edistäjälle.

Naisten Ääni -illan aluksi lottakanttiini tarjoaa kahvia kera nisun (maksullinen) ja saksofonisti Yrjö Hauskala soittaa evergreenejä huilulla. Illan avaa museoneuvos Jaakko Martikainen. Järjestelyistä vastaavat Suomalaisen Naisliiton Hämeenlinnan yhdistys ja Hämeenlinnan Seudun Lottaperinneyhdistys.

Naisten Ääni -ilta on Militarian tykkihallissa, Vanhankaupunginkatu 19, tiistaina 13. syyskuuta kello 17 – 20. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset