Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: The Invisible Man – Näkymätön uhka on läsnä

The Invisible Man Ohjaus Leigh Whannell Pääosissa Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Aldis Hodge, Storm Reid, Harriet Dyer, Benedict Hardie, Michael Dorman * * *
The Invisible Man -elokuvassa oudot yhteensattumat saavat Cecilian (Elisabeth Moss) pois raiteiltaan. Kuva: Muu
The Invisible Man -elokuvassa oudot yhteensattumat saavat Cecilian (Elisabeth Moss) pois raiteiltaan.

The Invisible Man perustuu H.G.Wellsin samannimiseen klassikkoromaaniin (1897). Kirja on filmattu aiemminkin. Tuoreimmassa elokuvassa Cecilia Kass yrittää eroon painajaismaisesta miesystävästään Adrianista, joka on kontrolloinut hänen elämäänsä. Pienellä budjetilla toteutettu elokuva alkaa pakomatkasta, jossa sisar auttaa häntä, samoin ystävä ja tämän teini-ikäinen tytär. Yllättäen Adrian tekee itsemurhan ja edelleen pelokas Cecilia saa sievoisen perinnön.

Cecilian (Elisabeth Moss) epäilykset heräävät, sillä kummallisia sattumuksia alkaa tapahtua. Joku seuraa ja tämä näkymätön käy entistä häijymmäksi. Cecilian mielenterveys on koetuksella, kun hän yrittää vakuuttaa muita, että Adrian on lavastanut kuolemansa ja vainoaa näkymättömänä. Adrian on optiikkaan erikoistunut keksijä ja Cecilia uskoo, että hänellä on taito tähän.

The Invisible Man on psykologinen jännäri, jossa pienillä koukulla katsoja pidetään otteessa. The Handsmaid’s Tale -sarjasta tuttu Elisabeth Moss on roolissaan vakuuttava. Yksi ikuinen klisee häiritsee. Miksi pahikset asuvat aina betonisissa ja moderneissa merenrantataloissa ja hyvikset pittoreskeissa puutaloissa?

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

3.6.2020

Päivän Hämeen Sanomat

3.6.2020

Fingerpori

comic