fbpx
Kaupunkiuutiset

Nanna Nummi hoitaa sekä hevosia että ihmisiä – Kuivakuppauksessa ei valu veri

Nanna Nummi käyttää lihasten hieronnassa imukuppeja, joita on erikokoisia. Kuva: Lea Karmala
Nanna Nummi käyttää lihasten hieronnassa imukuppeja, joita on erikokoisia. Kuva: Lea Karmala

Kotipitäjäänsä Iittalaan palannut agrologi Nanna Nummi on ollut heppatyttö pienestä pitäen. Sittemmin harrastuksesta on tullut hänelle myös ammatti. Hän työskentelee parolalaisessa tallissa, ja viime kesäkuussa hän alkoi tehdä hevoslomitusta yrittäjänä.

Eläinten lisäksi Nummi haluaa olla ihmisten parissa. Yrittäjänä hän ryhtyikin kesällä tarjoamaan hieronta- ja kuivakuppaushoitoja omassa kodissaan Unostentiellä ja kotikäynneillä asiakkaiden luona. Hän on opiskellut hierontaa ja muita hoitomuotoja ja syventää opintoja edelleen.

– Kuivakuppaus on kiinalainen perinnehoito, jossa ei valuteta lainkaan verta. Siinä käsitellään akupisteitä ja kehon energiakanavia. Hoito on voimaannuttava ja oikein hyvä vaihtoehto neulakammoiselle, hän vakuuttaa.

Liukuppauksessa, toiselta nimeltään imukuppihieronnassa, hoidetaan lihaksia.

– Faskioita pystytään aukaisemaan kupilla liu’uttamalla. Kuppiin tulee alipaine, ja samalla se kiihdyttää verenkiertoa ja nestekiertoa. Sillä taas on pelkästään hyviä vaikutuksia, ihonkin kannalta. Harvoin niin ajatellaan, mutta iho on meidän suuurin elimemme, ja sitä pitäisi hoitaa, Nummi sanoo.

Imukuppihieronta on Nummen mukaan hyvä hoito lihasjumeihin.

– Hoidan yleensä jalat ensin ja laitan kupit selälle ja sen jälkeen päinvastoin. Kallonpohjan käsittelen käsin, sinne ei saa kuppeja. Hoidosta yritän saada mahdollisimman tehokkaan.

Nummi tekee asiakkailleen myös sokerointeja. Äskettäin hän kävi asiaan liittyvän brassikoulutuksenkin. Ja lisää ammattitaitoa on vielä hankinnassa, sillä hän opiskelee parhaillaan urheiluhierojaksi.

– Tammikuussa menen vielä syventävälle kurssille kuivakuppauksesta. Aloittavalla yrittäjällä on paine saada palvelu mahdollisimman hyväksi. Hierojan koulutus tukee koko muuta toimintaa, voi lähteä vaikka eläintenhierojaksi, hän pohtii.

Jos liikkuminen on asiakkaalle vaikeaa, Nummen voi tilata myös kotikäynnille. Hänet löytää muun muassa Facebookista.

– Ja ettei tulisi tylsää, pidämme kaverini kanssa tässä lähellä, Pyölintiellä sijaitsevalla Tarun Tallilla, heppakerhoa sunnuntaisin. Siellä opetellaan hevosen tarvikkeita ja ruokia ja karsinoiden puhdistusta, ja kun kerho loppuu, alkavat ratsastustunnit. Ratsastus on hyvänmielen hevostoimintaa. Pääasia on, että lapset pääsevät harrastamaan ja oppimaan hevosten parissa tekemistä, hän sanoo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset