Kaupunkiuutiset

Narsakan kaksi sormusta finaaliin

Vuoden kaunein sormus 2017 -kilpailu juhlii tänä vuonna 10-vuotista taivaltaan yhdessä Suomen 100-vuotisjuhlan kanssa. Juhlavuoden kunniaksi kilpailun teemana on suomalaisuus, jossa sormukset ilmentävät suunnittelijan näkemystä Suomesta. Finaali kymmenikköön ylsi tänä vuonna peräti kaksi työtä Hämeenlinnasta.

Design- ja viestintäalan ammattilaisista koostunut esiraati on valinnut kymmenen sormusta kisaamaan Vuoden kaunein sormus 2017 -tittelistä.

Hämeenlinnasta kisassa kilpailee Annika Takasen suunnittelema ”Peruskallio” – sormus sekä Thomas Narsakan suunnittelema ”Lähde” – sormus.

– Meille suomalaisille luonto on aina ollut lähellä sydäntämme. Luonnon monimuotoisuus kiehtoo ja yllättää. Aina löytyy jotain uutta, josta pystyy ammentamaan ideoita omaan suunnitteluun. Peruskallio, jonka päälle olemme kotimme rakentaneet, on 3 miljardia vuotta vanha. Kallion vahvuus ja järkkymätön kovuus kuvastavat hyvin luottamuksemme ja rakkautemme vahvuutta kotimaatamme ja suomalaisuutta kohtaan, Takanen kertoo.

Takanen on keväällä 2012 Kuopion Muotoiluakatemiasta valmistunut tuotemuotoilija. Intohimo korujen suunnitteluun sai Annikan jatkamaan opintojaan myös korujen valmistuksen puolelle, kultasepäksi. Annika työskentelee Kultasepät Narsakka Oy:ssä Hämeenlinnassa. ”Peruskallio” kuuluu Kultasepät Narsakan Festive -mallistoon.

– Kaunis luontomme ja siellä vietetty levollinen aika rakkaiden kanssa on paras innoituksen lähde minulle. Ajatus ”Lähde” -sormukseen syntyi heinäkuisen metsäretken jälkeen. Virkistävä puhdas lähde on löytäjälleen arvokas; samaa raikkautta ja herkkyyttä on haettu tähän sormukseen. ”Lähde” -sormus on osa perinteikkään Westerback 1897 omaa mallistoa, jota on ollut kunnia olla mukana suunnittelemassa, sanoo Narsakka.

Narsakan perheellä on pitkät perinteet kultasepän alalta. Isoisä Helge Narsakka aloitti vuonna 1947 ja siitä lähtien ammatti ja osaaminen kulkenut perheessä, isältä pojalle jo 70 vuoden ajan.

Esiraati valitsi yli 70 kilpailuun ilmoitetusta työstä 10 sormusta yleisöäänestykseen. Yleisöäänestys on käynnissä netissä Häät.fissä 31.10.2017 saakka. Sormuksiin voi tutustua ja suosikkiaan äänestää myös Messukeskuksessa 20.–22.10. järjestettävillä I love me -messuilla.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset