Kaupunkiuutiset

Näyttely pohtii elämää lapsen näkökulmasta

Lapsella on oikeus iloon, leikkiin, ystäviin, mielipiteeseen, turvallisuuteen. Muun muassa näihin teemoihin painottuu Juteinitaloon Hattulaan maanantaina 14.11. avautuva, varhaiskasvatusikäisten töistä ja kommenteista koottu näyttely Lapsella on oikeus.

Esillä on erilaisia töitä: valokuvia, kollaaseja, videoita, nukketeatteria. Niiden taustalla ovat syksyn mittaan varhaiskasvatuksessa käydyt yhteiset hetket, keskusteluista metsäretkiin ja niistä koottuihin, lasten kuvaamiin videoihin. Näyttely Juteinitalossa pureutuu katsomaan ja kokemaan elämää lapsen näkökulmasta. Se nostaa esiin pieniä ihmeitä: metsäretkillä saatuja luontokokemuksia, mielikuvista askarreltuja olioita ja tahtoo myös muistuttaa: Leikki on lapsen työtä.

Moni-ilmeinen näyttely koostuu noin kahdestakymmenestä, lasten työpajoissa tekemästä työstä. Valmis kokonaisuus liittyy lapsen oikeuksien päivään 20.11., joka tänä vuonna on saanut teemakseen yhdenvertaisuuden.

Perhepäivähoidonohjaaja Erja Tammi kertoo, että nyt esille tuleva näyttely Hattulassa on osa ARX-Hämeenlinnan Lasten kulttuuin edistämishanketta, jossa mukana on lisäksi Janakkalan varhaiskasvatus. Lapsen oikeuksien päivää hankkeen eri pisteissä toteutetaan lähtökohtaisesti niiden omista ideoista. Tänä vuonna lapsen oikeuksista muistutetaan Hattulassa koko ensi viikko.

Näyttely on avoinna Juteinitalon aulassa 14.11.–20.11. kirjaston aukioloaikoina. Juteinitalolle näyttelyyn pääsee ensi viikolla arkisin kello 8–19 ja lauantaina 10–14.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset