Kaupunkiuutiset

Nepalin auttaminen vieraiden mieleen

– Kyllä tämä on tuskallista aikaa. Uusia järistyksiä tapahtuu toistuvasti, eikä tarkkaa tietoa ole saatavilla, hämeenlinnalainen kokki Kedar Dhakal tuskaili pop up -ravintola Nepalin tiloissa ARX-talossa lauantaina.

Kedar Dhakalin perhepiirin ja ystävien hyväntekeväisyysajatuksella ylöspanema ravintola oli yleisön suursuosikki, sillä noin kolmesataa currykana-annosta loppui ennen kuin asiakkaat – viimeisille jouduttiin myymään jo ei oota.

Ravintolan tuotto menee Nepalin jälleenrakentamisen hyväksi Dhakalin kotikylässä Chandenissa. Kylä tuhoutui maanjäristyksessä ja kymmeniä ihmisiä kuoli ja loukkaantui. Hyväntekeväisyys tuntui vetävän suurimman osan ruokailijoista juuri ARX-talolle, vaikka vaihtoehtoja lauantainen ravintolapäivä tarjosi taas runsaasti.

– Yksi syy tulla syömään juuri tänne oli hyvässä tarkoitusperässä, toinen taas se, että tiedämme ja tunnemme Kedarin muista yhteyksistä, Katriina ja Sanni Lepistö sekä Ekke Leinonen kertoivat maittavan aterian aikana.

– Sanni saa päiväkodissa Kedarin tekemää ruokaa. Juuri tämä currykana on hänen lemppariruokiaan, Katriina Lepistö kertoi.

Ekke Leinonen totesi suurten katastrofin olevan aina koskettavia ja sellaisen kokeneita haluaa myös auttaa.

– Siinä oli hyvä syy tulla tällä kertaa juuri tänne, ensimmäistä kertaa pop up -ravintolassa vieraillut Leinonen kertoi.

Hope for Chandeni -sivusto löytyy Facebookista. Sivulta löytyvät myös yhteistiedot lisälahjoitusten antamiseksi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset