fbpx
Kaupunkiuutiset

Netti ja isot tavaraerät nyt meklarille arkipäivää

Huutokauppatilaisuudetkaan eivät ole enää entisenlaisia. Tämän päivän ammattilaisen järjestämässä huutokaupassa asiakas voi tarkastella myytäviä kohteita etukäteen netissä, tehdä myös tarjouksia netin kautta, mutta asiakas voi mennä myös hypistelemään ja tarkastamaan myytäviä tavaroita paikan päälle.

Aivan viime aikojen kehitys on johtanut siihen, että yhdellä kertaa ostetaan/myydään suuria tavaraeriä. Sadan paidan, talvitakin tai minkä tahansa tuotteen myynti yhdellä kertaa on yleistynyt.

– Tavaraeriä kulkee kauttamme nykyisin aika paljon. Isommatkaan erät eivät jää meillä varastoon, vaan kaikki menee varmasti kaupaksi. Näin ei käy kaikissa kivijalkakaupoissa, ja silloin ne tuodaan myyntiin tänne, yrittäjä Petri Vuorinen Turengin Huutokauppakeskuksesta kertoo.

On aivan normaalia, että Vuorisen meklaroimissa huutokaupoissa yhdellä huudolla vaihtaa omistajaa kymmeniä, tai jopa satoja yksittäisiä tuotteita.

Turengin Huutokauppakeskus on Suomessa siinä mielessä poikkeava yritys, että se tarjoaa mahdollisuuden tavaroiden tarkasteluun niin netissä kuin paikan päällä.

Petri Vuorinen sanoo suurien tavaraerien vaihtavan usein omistajaa yritykseltä yritykselle, mutta on joukossa myös yksityisiä huutajia.

– Tavaraeriä tulee myyntiin yhä enemmän, sillä kaikilla pienillä kivijalkakaupoilla ei mene tänä päivänä lujaa. Meidän kautta tavara saadaan varmasti liikkeelle.

Nykyaikaisen huutokaupan kattavuudesta kertoo myös se, että ostajia on ympäri Euroopan, välillä myös USA:sta.

– Edellisessä isossa huutokaupassa ostajia oli seitsemästä eri maasta. Se on nykyisin normaalia.

Netissä tehtävät tarjoukset ovat yhtä sitovia kuin kirjallinen tarjous – välistä vetoja tai laskun maksamatta jättämistä ei esiinny. Nettitarjoukset ovat siis samalla tavalla ulosottokelpoisia kuin kirjallisella sopimuksella hankitut tuotteet.

– Vuosien varrella olemme myyneet täällä Turengissa reippaasti yli 20 000 tuotetta. Vain yksi nettitarjous jäi maksamatta. Sähköpostiin ei koskaan vastattu, ehkä ostaja ehti kuolla ennen kaupan virallistumista, Vuorinen kertoo yhdestä ainoasta ulkomailta maksamatta jääneestä.

Netin merkityksen voi todeta siitä, että kävijöitä yrityksen verkkosivuilla on noin 100–150 000 joka kerta ennen huutokauppaa.

– Meidän sivuille ei eksytä vahingossa, kyllä ne ovat liikkeelle aidosta mielenkiinnosta.

Vuorinen muistuttaa kuitenkin siitä, että jokainen ostajakandidaatti pääsee halutessaan myös paikan päälle toteamaan myynnissä olevan tavaran laadun ja kunnon.

Huutokauppahuoneen erikoisalaa ovat edelleen antiikkitavarat. Huonekalut, koriste- ja taide-esineet ovat edelleen suuren mielenkiinnon kohteena. Myyntitarjontaan kuuluvat asunnot ja autot ja kaikki siltä väliltä.

– Nyt myynnissä on erikoinen auto, varmasti lajissaan ainutlaatuinen. 1970-luvulla rakennettu Ford T-Hot Rod on rakennettu Corvetten moottorilla ja tekniikalla. Voin varmasti luvata, että kyllä lähtee!

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset