fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Ninan Keittiö -ketju laajensi Hämeenlinnaan – Paroistentien lounasravintolassa ruokalista painottuu raskaamman työn tekijöiden mieltymysten mukaan

Valtakunnallinen ketju hakee Hämeenlinnasta sopivaa paikkaa myös toiselle ravintolalle.
Ravintolapäällikkö Johanna Kari (kuvassa) vastaa lounaspaikan käytännön toiminnasta yhdessä kokki Mia Metsälän kanssa. "Toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin ja ihmiset ovat löytäneet tänne kivasti. Tervetuloa kaikki vanhat ja uudet asiakkaat", Johanna Kari sanoo. Kuva: Heli Karttunen
Ravintolapäällikkö Johanna Kari (kuvassa) vastaa lounaspaikan käytännön toiminnasta yhdessä kokki Mia Metsälän kanssa. "Toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin ja ihmiset ovat löytäneet tänne kivasti. Tervetuloa kaikki vanhat ja uudet asiakkaat", Johanna Kari sanoo. Kuva: Heli Karttunen

Paroistentiellä sijaitseva Lindström Oy:n henkilöstöravintola sai uuden vetäjän, kun Ninan Keittiö Hämeenlinna aloitti toimintansa marras-joulukuun vaihteessa.

– Meillä on ravintoloita Pirkanmaalla ja Helsingissä. Olimme tähyilleet myös Hämeenlinnan suuntaan, kun yhteistyökumppanimme kertoi, että tänne etsitään toimijaa, Ninan Keittiö -ketjun toimitusjohtaja Tommi Harju kertoo.

Aiemmin kiinteistössä oli pitkään, noin parikymmentä vuotta, Lounasravintola Aurora.

– Muitakin hakijoita oli, mutta Lindström valitsi meidät kumppaniksi. Edellinen, yksityinen yrittäjä puhui puolestamme ja olemme siitä kiitollisia, Harju kiittelee.

Kotiruokaa asiakkaiden toiveita kuunnellen

Ninan Keittiö -brändin alla on kaikkiaan yhdeksän toimipistettä. Ravintolat tarjoavat lounas- ja juhlapalveluita, sekä Pirkanmaalla myös ateriapalvelua.

– Meillä on Pirkkalassa 800 neliön tuotantokeittiö, joka on ketjumme sydän.

Ketjun kivijalkaravintoloista saa lounasta samalla konseptilla, mausta ja raaka-aineista tinkimättä. Ruokalistoja räätälöidään kuitenkin paikkakunnittain asiakkaiden toiveiden mukaan.

– Ideana on tarjota hyvää kotiruokaa lounaalla. Kotiruoka on kaikissa punaisena lankana, mutta osassa ravintoloista, esimerkiksi Helsingissä, saattaa olla tarjolla enemmän kasvisruokia.

Hämeenlinnan lounaspaikassa ruokalista painottuu raskaamman työn tekijöiden mieltymysten mukaan.

– Katsotaan, mitä palautetta asiakkaat antavat. Lounasravintola on kaikille avoin. Tähän mennessä palaute on ollut hyvää.

Toisenkin ravintolan avaaminen mahdollista

Tällä hetkellä Hämeenlinnan ravintola työllistää täyspäiväisesti kaksi henkeä. Ravintolapäällikkönä toimii Johanna Kari, joka luotsasi aiemmin Lempäälän Realparkin Ninan Keittiötä, ja kokkina häärii paikallinen ammattilainen Mia Metsälä.

– Tällä määrällä toiminta pyörii ainakin korona-ajan, mutta toivotaan, että pystymme jossain vaiheessa työllistämään kolmannen työntekijän. Toki yleisesti alalla on kova työvoimapula, mutta olemme onnellisia sen suhteen, että saimme Mian kokiksi, Tommi Harju tuumaa.

Hän pohtii, että toisenkin lounasravintolan avaaminen Hämeenlinnaan on mahdollista, mikäli vain sopivat tilat löytyvät.

– Hämeenlinnan sijainti Helsingin ja Tampereen välillä on hyvä hallinnoinnin kannalta. Etsimme uusia paikkoja yritystiloista, joissa on tuotannon väkeä. Tällöin ruokailijoiden perusvolyymi pysyy, vaikka olisi korona, kun tuotantoa ei voi tehdä etätyönä.

Ninan Keittiö Hämeenlinna

Avautui Hämeenlinnassa 29.11.2021.

Toimii Lindström Oy:n henkilöstöravintolana, osoitteessa Paroistentie 5, mutta on kaikille avoin.

Kuuluu Ninan Keittiö -ketjuun, jonka alla on kaikkiaan 9 toimipistettä muun muassa Pirkanmaalla ja Helsingissä.

Konsepti on lähtöisin Pirkanmaalaisesta lounasruokalasta, joka avautui Härmälässä vuonna 2013.

Ketjun ensimmäinen henkilöstöravintola avautui Helsingin Pasilaan, Fennian pääkonttoriin, vuonna 2017.

Hämeenlinnan ravintola työllistää tällä hetkellä kaksi henkilöä.

Avoinna ma–pe kello 8–14.

Lisätietoa: www.ninankeittio.fi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset