Kaupunkiuutiset

Nopeimmat rata-autot päättävät Ahveniston kauden

RADALLE.com päätöstapahtumaa vietetään lauantaina 8.10. Ahvenistolla. Mukana ovat Suomen nopeimmat rata-autot.

RADALLE.com viettää ensi vuonna 20-vuotisjuhlavuottaan.

– Parikymmentä vuotta sitten ei ollut vielä vaihtoehtoa tiellä hurjastelulle, ensin järjestimme rata-ajomahdollisuuksia kavereille, sitten kerhotoimintana ja tämän jälkeen viikonlopputapahtumina. Toiminnan pääajatuksena on ollut madaltaa kynnystä kilpa-autoiluharrastukseen, sillä omalla autolla ja rennommalla meiningillä vauhtiin pääseminen mahdollistaa enemmän palkintoja kuin sanktioita, Aki Salmela RADALLE.com:ista kertoo.

Mukana kyseisissä kilpailuissa on myös Suomen nopeimpia rata-autoja, kuten Miika Toivonen ja Lotus Exige ERM, joka voitti ensimmäisenä kilpailuvuotenaan sm-kultaa myös autourheiluliiton RATA-SM-kilpailussa.

Veljekset Jani ja Marko Haverinen ovat Suomen driftingin esi-isiä. Japanissa alkunsa saanut autoharrastuksen muodon ideana on ajaa sivuluisussa mahdollisimman suuressa kulmassa koko radan leveyttä hyödyntäen niin suurella nopeudella kuin mahdollista. Suomessa driftingissä on kilpailtu vuodesta 2006, jolloin Marko Haverinen oli ensimmäinen driftking. Nyt Haverinen tuomaroi tässä kauden päätöstapahtumassa.

Kauden päätöstapahtuma Ahvenistolla la 8.10.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset