fbpx
Kaupunkiuutiset

Norsupallossa pidetään hauskaa

Jumppapallolla voi pelata jalkapallon tapaista peliä norsupalloa. Laji sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille.

Ojoisten kentällä kirmaa kirjavan näköinen joukko jo kolmatta kesää ison pallon perässä. Kaksi vastakkain pelaavaa joukkuetta yrittää tehdä osumia jalkapallomaaleihin. Nauru raikuu ja ilmeet kertovat liikunnan riemusta. Välillä pidetään juomataukoja.

Reilu vuosi sitten Hämeenlinnan norsupallojoukkueestas tuli urheiluseura FC Ronsut. Kesällä pelataan Ojoisilla ja talvella lyseon liikuntasalissa. Porukkaa on vetänyt koko ajan Anne Mäntynen.

– Ajatus norsupallosta lähti aikoinaan ihan huumorimielellä pojan leirikoulusta. Yritämme saada kaikki ihmiset liikkeelle ja pitämään hauskaa, hän kertoo.

Norsupallo on helppoa. Iso pallo on vähän arvaamaton, se voi pompata miten sattuu, eikä pelissä ole muita sääntöjä kuin se, että kädellä ei saa pelata. Pallon osuma ei satu, koska se on niin pehmeä.

Osallistumisen alaikäraja on 13 vuotta, mutta nuorempikin pääsee mukaan vanhempansa kanssa. Joukossa onkin kaiken ikäisiä, tyttöjä ja poikia, naisia ja miehiä.

– Lihavat, laihat, sohvaperunat ja kaikki mukaan! Uudet tulijat voivat ilmestyä ihan koska vaan kentälle, eikä harrastus sido yhtään mihinkään. Jo 3-4 viikossa huomaa eron, kuinka kunto kasvaa. Pelaaminen on lisää myös työhyvinvointia, Mäntynen sanoo.

Norsupallo on kilpailulajikin. FC Ronsut on osallistunut pari kertaa kisoihin, mutta nyt seuralla ei ole kilpajoukkuetta. Savonlinnassa järjestetään tänä vuonna MM-kisat elokuun puolivälissä. Virallisissa otteluissa joukkueet ovat sekajoukkueita.

Ojoisten ulkokentällä pelaaminen kesäisin on ronsulaisille maksutonta, mutta sisäpelikaudesta veloitetaan kultakin 30 euroa. Seura on pitänyt varojen keräämiseksi muutamana päivänä myös Ronsukahvilaa Turuntien hierontapisteessä, joka on Mäntysen työpaikka.

Ronsupalloa Ojoisten hiekkakentällä ti ja su klo 18.30–19.30. Varusteiksi lenkkarit, juomapullo ja huumori.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset