fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Nostavatko 250 kaasupalloa Tori-Optiikan ilmaan? – 1970-luku on nyt muotia silmälaseissakin

Pimeän kaupan illan hauskassa arvonnassa voi voittaa huippulinssit.
Heidi Tolvanen (vas.) ja Anna-Liisa Lötjönen esittelevät uusia muotikehyksiä, jotka ovat siroja, kookkaita ja kantikkaita 1970-luvun henkeen. Kuva: AP Sarjanto
Heidi Tolvanen (vas.) ja Anna-Liisa Lötjönen esittelevät uusia muotikehyksiä, jotka ovat siroja, kookkaita ja kantikkaita 1970-luvun henkeen. Kuva: AP Sarjanto

Perjantaina Tori-Optiikan liikkeessä leijuu 250 ilmapalloa, joihin on kiinnitetty arpalipuke. Pääpalkintona ovat Varilux-linssit, joiden arvo on yli tuhat euroa ja muille onnekkaille on tarjolla tavarapalkintoja.

– Halusimme kehittää ihmiselle jotain iloista ja piristävää, kun ajat ovat olleet niin ankeat. Ilmapalloissa on meidän logomme, joten toivomme tietysti niiden näkyvän myös kaupunkikuvassa, yrittäjä ja optikko Anna-Liisa Lötjönen kertoo.

Optikkoliike on ollut ensimmäistä lukuun ottamatta mukana kaikissa Pimeän kaupan illoissa. Tapahtumia on järjestetty myös koronan aikana, mutta ne ovat olleet kaukana takavuosien vilkkaudesta.

– Emme itsekään ole uskaltaneet järjestää mitään sellaista, mikä olisi kerännyt kauheasti porukkaa. Nyt ihmiset ovat rokotusten myötä rentoutuneet ja suorastaan kaipaavat päästä taas liikkeelle, Lötjönen uskoo.

Ruutu on rankka näölle

Valtavasti lisääntynyt etätyön määrä on näkynyt myös optikkoalalla. Niin sanottujen näyttöpäätelasien tarve on kasvanut.

Ruudun jatkuva tuijottaminen on staattista ja rankkaa näköjärjestelmälle. Silmät kuivuvat ja räpyttely vähenee.

– Näyttöjen siniviolettiaaltopituudet vaikuttavat haitallisesti aivojen vireystilaan ja silmänpohjaan, mutta laadukkailla linsseillä ne voidaan suodattaa, optikko Heidi Tolvanen opastaa.

Näyttöpäätelasit parantavat myös huomattavasti hartiaseudun ergonomiaa etenkin kotioloissa, joissa ei aina muisteta kiinnittää huomiota työasentoihin.

Kookasta ja kantikasta

Silmälasimuodissa puhaltaa tällä hetkellä vahvasti 1970-luvun henki.

– Pyöreillä muovipokilla mentiin monta vuotta, mutta nyt kehykset ovat siroja, kookkaita ja kantikkaita. Sama 70-luvun suuntaus näkyy muuallakin, kun muodissa ovat taas leveät puntit sekä korkeat vyötäröt ja sisustuksessa suosikkivärejä ovat ruskea ja beige, Tolvanen tuumailee.

Optikot odottavat innolla Pimeän kaupan iltaa, joka on parhaimmillaan aivan erityislaatuinen kauppapäivä keskustassa.

– Ihmiset ovat iloisella mielellä ja heillä on tavallista enemmän aikaa. Monet käyvät ensin drinkillä ja tulevat sitten ostoksille, Lötjönen kertoo.

– Minulla on sellainen tunne, että tulee hyvä Pimeän kaupan ilta.

Tori-Optiikka (Sibeliuksenkatu 9) on perjantaina avoinna klo 21 asti.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset