Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Nuoren polven oopperatähdet laulavat Koivikko-kodin hyväksi

Pentti Nyholmilla ja Koivikko-kodin johtajalla Riikka Koivistolla on syytä hymyyn. Hyväntekeväisyyskonserttiin on jälleen kerran saatu huippuluokan esiintyjiä. Kuva: AP Sarjanto
Pentti Nyholmilla ja Koivikko-kodin johtajalla Riikka Koivistolla on syytä hymyyn. Hyväntekeväisyyskonserttiin on jälleen kerran saatu huippuluokan esiintyjiä. Kuva: AP Sarjanto

Syksyn perinteisiin on vuosituhannen vaihteen alusta kuulunut hyväntekeväisyyskonsertti Koivikko-kodin hyväksi.

Lauantaina 12. lokakuuta Hämeenlinnan kirkossa esiintyvät nuoremman polven suomalaiset oopperatähdet Ilona Jokinen, Hedvig Paulig, Tuomas Lehtinen ja Rolf Broman. Lisäksi konsertissa laulavat Hämeenlinnan Mieskuoro ja Mieskuoron Seniorit Erkki Alasen johdolla.

Pianosäestyksestä huolehtii illan ohjelman koonnut Erkki Korhonen. Konsertin juontaa Hämeenlinnasta kotoisin oleva entinen uutisankkuri Pirjo Nuotio.

Luvassa on ooppera-aarioita, operettimusiikkia ja lauluja kuolemattomilta säveltäjiltä Mozartista Wagneriin ja Gershwinistä Oskar Merikantoon. Finaalina kuullaan Sibeliuksen Finlandia molempien kuorojen esittämänä.

Kipupumpusta se alkoi

Koivikkoa tukevilla kirkkokonserteilla on jo pitkä historia. Niiden taustalla on alusta asti häärinyt kaikkien hämeenlinnalaisten tuntema puuhamies Pentti ”Pikku-Pena” Nyholm.

– Taisin olla Reskalla kivitöissä vuonna 2002, kun joku tuli kertomaan, ettei Koivikko-kodissa ole omaa kipupumppua. Otin puhelun oopperalaulaja Raimo Sirkiälle ja pian ensimmäisen tukikonsertin päivämäärä oli lyöty lukkoon, Nyholm muistelee.

– Kovasti jännitettiin, tuleeko yleisöä, mutta väkeähän tuli ihan kauheasti. Kaikki eivät edes mahtuneet kirkkoon, mutta silti monet rannalle jääneetkin halusivat jättää avustuksen.

Harvinainen hoitoyksikkö

Parantumattomasti sairaiden potilaiden saattohoitoon erikoistunut Koivikko-koti on ainoa kaltaisensa Kanta-Hämeessä. Samanlaisia erityisyksikköjä on koko Suomessakin nyt vain kolme, sillä Turussa ollut saattohoitokoti lakkautettiin toukokuussa.

– Viime kesä oli meillä todella hiljainen. Sinnittelemme pysyäksemme tällä alueella ja teemme kaikkemme, että lähettävät lääkärit tiedostaisivat olemassaolomme, Koivikko-kodin johtaja Riikka Koivisto sanoo.

Erilaisista hyväntekeväisyystempauksista saadut lisävarat ovat elintärkeitä Koivikolle.

– Potilaita on nuorista vanhoihin ja monilla on runsaasti oireita. Meillä täytyy esimerkiksi olla psykologi, sosiaalityöntekijä ja fysioterapiaa, eli henkilöstömäärämme on isompi kuin jollakin tavanomaisella osastolla, Koivisto kertoo.

– Kaikkea emme edes veloita kunnalta, vaikka täytämme velvoitteet. Työstämme noin 15 prosenttia tehdään hyväntekeväisyydestä saaduilla varoilla.

 

Konsertin tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Koivikko-kodin hyväksi. Lippuja saa ostaa ennakkoon Hämeenlinnan Suomalaisesta kirjakaupasta.

Konsertti Koivikko-kodille la 12.10. klo 18 Hämeenlinnan kirkossa.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset