Kaupunkiuutiset

Nuoret kunnostavat toimintatilansa

Nuoret aikuiset kunnostavat parhaillaan Hämeenlinnan Nummella yhteistilaa, joka on jatkossa nuorten itsensä käytössä erisisältöisten toiminnallisten ryhmien kokoontumispaikkana. Seinäpintojen erikoisuutena on nuorten itsensä vaikuttavilla teoksilla maalaamat seinät.

Taustalla on kaupungin lasten ja nuorten palveluiden ESR-rahoitteinen Toimi! -hanke.

Hankkeen tavoite on parantaa Hämeenlinnan ja Hattulan 17–29-vuotiaiden nuorten sosiaalista osallisuutta ja toimintakykyä yhteistyössä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Yhteistyökumppaneina ovat nyt Setlementti ja Ars Häme.

– Tällä hetkellä mukana on pääosin ilman opiskelu- tai työpaikkaa olevia nuoria aikuisia, mutta mukaan voivat tulla kaikki tuohon ikähaarukkaan sopivan nuoret aikuiset, hankkeen projektisuunnittelija Olli Sillanpää patistaa mukaan.

– Taiteilijoiden ohjauksessa työskentelevä ryhmä jatkaa syksyllä. Olemme valmiit ottamaan pari kohdetta elävöitettäväksi, jos yleishyödyllisistä ja julkisista tiloista löytyy ”duunamisen” tarvetta, Sillanpää houkuttelee antamaan työkohteita.

– Tämähän on aivan upeaa toimintaa, kun pääsee toteuttamaan omia ideoitaan, iittalalainen Mika Ryyppö kehuu nykyistä kohdetta Jyrätiellä. Tilan seinät ovat pääosin hänen suunnittelemiaan, toteutuksesta vastaa koko noin kymmenhenkinen ryhmä.

Ryyppö sanoo piirtäneensä aktiivisesti viimeiset kymmenen vuotta ja tulevansa joka kerta mielellään kolmesti viikossa kokoontuvaan ryhmään.

ENSI VUODEN loppuun kestävässä hankkeessa ideana on, että toiminnallisia ryhmiä perustetaan nuorten omien toiveitten pohjalta, valmista pakettia ei tarjota.

– Kuuntelemme nuoria, sillä vain niin saadaan haluttua sisältöä, Sillanpää painottaa.

Käynnissä tai käynnistymässä on muun muassa taiteisiin ja mediasisältöihin pohjautuva Art Group, musiikilliset konemusiikki ja DJ-koulutukseen pureutuvat ryhmät sekä elokuvakerho. Elokuvakerho ei ole pelkkää leffojen katsomista, vaan dokumentaaristen elokuvien katselua ja niiden herättämien ajatusten läpikäyntiä.

Toiminnat keskittyvät Jyrätien kunnosteilla olevaan tilaan, kunhan se on saatu lopulliseen kuosiinsa noin kuukauden kuluessa.

TOIMINTATILAN remontointia ovat vetäneet taitelijat Salla Laurinolli, Anssi Taulu ja Mikko Myöhänen.

– Ryhmä on tehnyt kaiken seinien pohjatöistä alkaen. Jokainen ryhmäläinen toimii omien vahvuuksiensa mukaan. Tässä ryhmässä on runsaasti vahvoja tekijöitä eri osa-alueille, Salla Laurinolli kertoo.

Hän on työskennellyt vastaavissa ohjaustehtävissä jo vuosia.

– Perusajatus on, että mitään ei määrätä ennakkoon, vain edetään porukassa keskustellen ja ideoita jalostaen.

Lisätiedot: Olli Sillanpää, 0504650601, olli.sillanpaa@hameenlinna.fi

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset