Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Nuoret ovat ottaneet Ohjaamon omakseen

Valtakunnallinen malli nuorten palvelupisteestä kokoaa alle 30-vuotiaille nuorille tarkoitettuja palveluita yhteen paikkaan.

Nuorten palvelupiste Ohjaamo Hämeenlinna vietti avajaisviikkoaan helmikuun puolivälissä. Ensimmäisen kokonaisen aukiolokuukauden maaliskuun aikana Ohjaamossa asioi huimat 371 asiakasta, mikä on keskimäärin yli 20 nuorta päivässä. Tämän lisäksi ohjaamossa on vierailut useita ryhmiä ja muita yksittäisiä kävijöitä.

Ohjaamo on valtakunnallisesti laajasti levinnyt malli nuorten palvelupisteestä, joka kokoaa alle 30-vuotiaille nuorille tarkoitettuja palveluita yhteen paikkaan tavoitteenaan helpottaa palveluiden saatavuutta ja tukea nuorten tulevaisuuden suunnan löytämistä. Ohjaamoista saa tietoa, neuvontaa ja ohjausta työhön, koulutukseen, arkeen ja osallisuuteen liittyen. Ohjaamo kokoaa eri toimijat yhteen, minkä ansiosta palvelu on helppoa ja nopeaa. Ohjaamossa asioidessa ei tarvitse tietää mikä on oikea taho hoitamaan asiaani tai minkä alan ammattilaiselta saisin apua. Riittää, että löytää lähimmän Ohjaamon ja astuu sisään.

Hämeenlinnan Ohjaamosta löytyy tällä hetkellä Nuorten terveysneuvontapisteen psykologi, terveydenhoitaja ja lääkäripalvelut, Hämeen TE-toimiston nuorten päivystys, TE-asiantuntija ja ammatinvalinta- ja uraohjaus, Hämeenlinnan aikuissosiaalityön sosiaalityöntekijä, sosiaaliohjaaja sekä talousneuvontaa, Kelan palveluneuvoja, Hämeenlinnan kaupungin työllisyysohjaaja, etsivä nuorisotyö, Lasten liikunnan tuen hyvinvointi ja liikunta-teemaista neuvontaa sekä Hämeenlinnan seudun nuorisoasuntojen asumisneuvontaa. Lisäksi tilassa toimii nuorten toiminnallinen Stage-valmennus. Ohjaamon tarkemman viikkolukkarin voi tarkistaa esimerkiksi Ohjaamon facebook-sivulta.

Ohjaamossa voi myös vaan istahtaa tutustumaan esitteisiin, printata tarvitsemansa asiakirjan tai jutustella työntekijän kanssa. Myös nuorten huoltajat ja läheiset voivat olla yhteydessä Ohjaamoon. Ohjaamon palvelut ovat maksuttomia ja paikalle voi pistäytyä ilman ajanvarausta.

Ohjaamossa järjestetään myös monenmoisia tapahtumia. Ohjaamon Infopäivät ovat joka kuukauden viimeinen maanantai klo 12–13, tällöin Ohjaamoon saa tulla vapaasti tutustumaan. 30.5. on tulossa rekrytointitapahtuma vastavalmistuneille nuorille.

Ohjaamoon voi olla yhteydessä myös sähköpostitse osoitteella ohjaamo@hameenlinna.fi tai soittamalla numeroon +358505633804.

Ohjaamo Hämeenlinna on avoinna ma–to klo 9–15 välillä. Ohjaamo löytyy Stagelta osoitteesta Turuntie 4.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

25.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

26.11.2020