Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Nuori nainen juoksuhiekassa – Anu Vahtero kertoo debyyttisinglensä tarinan

X Factorista ja Talentista tutun laulajan odotettu ensilevytys on omaa suomenkielistä musiikkia.
Anu Vahtero on musiikin tekemisen ohessa viittä vaille valmis maatalouslomittaja. Laulaja viihtyy maaseudulla eläinten ja fyysisen työn parissa. Kuva: AP Sarjanto

Herkänkaunis ja samalla kertaa rosoinen ääni laulaa folkmusiikin ja jazzin sävyissä siitä, kuinka elämä junnaa joskus paikoillaan. Anu Vahtero & Kompressoriorkesteri äänitti tammikuussa Sound Supreme -studiossa singlen Juoksuhiekkaa.

Olet keikkaillut jo pitkään. Miksi singleä saatiin odottaa näin kauan?

– Ajatukset vaativat aikaa kypsyäkseen ja levyttäminen on pienituloiselle kallis harrastus. Lisäksi halusin ehdottomasti, että musiikki levyllä kuulostaa samalta kuin livenä.

Olet laulanut paljon englanniksi, miksi vaihdoit suomenkieleen?

– Vuosi sitten tulin siihen tulokseen, että pystyn tulkitsemaan asioista paremmin äidinkielelläni. Kohdeyleisöni ei ole enää ihan teini-ikäistä ja kuulijoissani on paljon vanhempiakin ihmisiä.

Juoksuhiekkaa on oma sävellyksesi ja sanoituksesi. Mistä laulu kertoo?

– Pari vuotta sitten olin elämäntilanteessa, jossa kaikki kävi jotenkin hitaalla. Halusin tehdä paljon, mutta en vaan päässyt liikkeelle. Olin sairastanut vyöruusun ja hermokivut veivät voimia. Olin yksinäinen ja halusin nähdä ihmisiä, mutta en sietänyt kenenkään seuraa.

Osallistuit sekä Talent Suomeen että X Factoriin. Millaisia kokemuksia ne olivat?

– Pitkiä päiviä, paljon odottamista. Esimerkiksi Talentissa päivä alkoi kello 10 aamulla ja oma veto oli illalla kello 23. Siinä sitä istuttiin ruokasalin kovilla tuoleilla, eikä poistua saanut. Tapasin kuitenkin paljon hienoja ihmisiä ja ryhmätreenit olivat kivoja.

– X Factoriin menin siksi, että tuotantoyhtiö soitti kotiin. Tuomarit varmaan huomasivat, etten loppujen lopuksi ollut kauhean kiinnostunut. Kun minulta kysyttiin, että miksi osallistut, sanoin että minua pyydettiin. Ei ollut kerrottavana hienoa tarinaa siitä, kuinka äiti aina minulle lauleli, kun sairastin vesirokkoa.

Olet leipätyöksesi puuhannut kaikenlaista, Mitä teet tällä hetkellä?

– Olen saamassa maatalouslomittajan paperit, vain näytöt ovat vielä tekemättä. Olen aina rakastanut isoja eläimiä ja tutustunut maidontuotantoon. Se on tärkeätä työtä ja palkitsevaa fyysistä hommaa.

Mitä musiikin suhteen on odotettavissa?

– Kompuran kanssa tehdään keikkaa, vaikka aikataulujen sovittaminen ihmisten työkiireiden takia on välillä aika haasteellista. Nyt koetetaan saada uusi biisi soimaan kaikkiin mahdollisiin rööreihin ja lisää on tulossa.

 

Anu Vahtero sai vuoden 2016 Suomi Talentin koelauluissa tuomarit innostumaan. Kuvakaappaus nettisivulta ruutu.fi.

Anu Vahtero

Laulaja-lauluntekijä, asuu Tuuloksessa.

Aloitti esiintymiset vuonna 2011 laulamalla cover-kappaleita Patsy Clinen kantrikappaleista suomalaisiin ikivihreisiin.

Perusti vuonna 2011 Kompressoriorkesterin, joka on keikkaillut vaihtelevin miehityksin. Singlellä esiintyvään kokoonpanoon kuuluvat Tuomas Laitila, Riku Kivirinta, Tommi Laitinen, Jyri Lindblom, Topi Tauru ja Heikki Taittonen.

Osallistunut tv-kilpailuihin X Factort ja Talent Suomi, jälkimmäisessä eteni semifinaaliin saakka.

Työskennellyt karjapaimenena Kanadassa ja myyntipäällikkönä rakennusfirmassa. Myynnin erikoisammattitutkinto ja kaksi maskeerausalan koulutusta.

 

 

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset