Kaupunkiuutiset

Nuori nainen merihädässä

AdriftOhjaus Baltasar KormákurRooleissa Shailene Woodley, Sam Clafin

 

Adrift kuuluu sarjaan merihätäelokuvat, lisäksi se perustuu tositarinaan. Ja juuri jälkimmäinen seikka tekee elokuvasta uskottavan ja koskettavan selviytymistarinan. Taustalla on amerikkalaisen Tami Oldhamin kokemukset vuonna 1983.

Elokuva alkaa Tahitin eksoottisista maisemista ja sinne se myöskin lopussa päättyy, välillä vilahtaa Havaiji. Etupäässä miljöönä on kuitenkin trooppisessa myrskyssä vaurioitunut huonokuntoinen vene ja loputon Tyynimeri. Nuori Tami (Shailene Woodley) on jättänyt San Diegon ja on työssä huvivenesatamassa. Eräänä päivä hän kohtaa vanhemman Richardin (Sam Clafin), joka purjehtii itse rakentamallaan veneellä. He rakastuvat ja molempia kiehtoo vapaus, elämä merellä.

Saadakseen rahaa maailmanympärysmatkaan, he lähtevät kuljettamaan venettä San Diegoon. Merellä kuitenkin myrsky yllättää. Elokuvassa kuvataan Tamin taistelu rantaa kohden. Katsojalle paljastetaan totuus pala palalta ja se on hyvä! Takaumien käyttö toimii myös. Hallusinaatioilla luodaan erinomainen epäluotettava kerronta. Myös todellinen tarina elokuvan takana alkaa kiinnostaa, etenkin kun elokuvan lopussa nähdään oikea Tami Oldham.

 

* * *

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset