Kaupunkiuutiset

Nuorille liikettä, perinteitä talteen

Nuoremmille lisää liikunta-aktiviteetteja ja Hattulan kunnan 150-vuotisjuhlien kunniaksi perinnetiedon keräyksen käynnistäminen ovat tämän vuoden Hattula-päivien uutuuksia. Myös kartanokierros palaa ohjelmistoon. Toripäivän aikana esitellään yleisölle myös tulevan terveysaseman taide-ehdotukset. Taidehankintaan on varattu 20 000 euron määräraha.

Kesäkuun 6.–10. päivinä järjestettävä perinteinen tapahtuma on ohjelmarungoltaan muuten melko tavalla edellisvuosien kaltainen.

Hattulan toripäivä lauantaina kerää totutusti aikuisväestöä Parolaan, mutta tällä kertaa menoon mukaan halutaan myös nuorempaa sukupolvea.

– Järjestämme peruskouluikäisille katukoristurnauksen yhteistyössä Punaportin Bluesin kanssa. Katukorista pelataan kolmella kolmea vastaan, ja sarjat löytyvät kaikille luokkatasoille, tarvittaessa hieman soveltaen, kunnan liikunta- ja vapaa-aikapäällikkö Jari Salmela kertoo.

Liikunnallisina osioina ovat myös perinteiset katusählyturnaus ja jalkapallon Panssariturnaus. Uutta tällä rintamalla on myös puistogolftapahtuma, sekä Lepaalle avattavat jalkapallogolfin ja puistogolfin radat.

 

Hattulan 150-vuotisjuhlaa halutaan korostaa myös käynnistämällä perinnetiedon keräys. Jenni Vartiaisen johdolla Hattulan kunta kerää tarinoita ja valokuvia menneiltä vuosikymmeniltä.

– Ajatuksena on, että tarinoita ja kuvia voi tuoda jo toripäivänä Juteinitalon kahvioon, mutta Jenni Vartiainen kerää tietoa myös jatkossa. Tarvittaessa hän saapuu vaikka kotiin tallentamaan perinnetietoa, kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja Minna Linna-Vuori kertoo.

Vanhat valokuvat skannataan samoin tein, joten kuvia ei tarvitse luovuttaa sen pitemmäksi aikaa.

 

Hattula-päivät käynnistyy keskiviikkona 6. kesäkuuta Hattulan Taiteilijaseuran kesänäyttelyllä Juteinitalon aulassa. Samaan syssyyn on Varusmiessoittokunnan avauskonsertti Jaakonpuistossa, sadesäällä Juteinikeskuksessa.

Torstai täyttyy liikunnallisella hengityskahvilalla, ja musavisalla kirjastossa. Perjantaina on perheiden yhteinen tapahtuma piknikin muodossa Jaakonpuistossa, jossa on lapsille omaa touhua.

Toripäivänä on tapahtumia aamusta iltaan. Ohjelmaan kuuluu niin suurkuoron esityksiä kuin minikepparihevosten työpaja. Päivän pääesiintyjänä lavalla on Jannika B. Avoimet kylät -kokonaisuuteen kuuluvia tapahtumia on puolestaan Koski-Hyrvälässä.

Sunnuntain uutuus on opastettu kartanokierros. Tänä vuonna kierrokseen kuuluvat Vesunnan, Lepaan ja Alhaisten kartanot. Kierroksen vetää kotiseutuneuvos Erkki Ulamo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset