Kaupunkiuutiset

Nuorille lisää harrastuksia!

Kansalaisaktiivisuudestaan tunnettu Ojoisten kaupunginosa Hämeenlinnassa jätti kaupungin luottamus- ja virkamiesjohdolle maanantaina kansalaisaloitteen nuorten harrastustoiminnan lisäämisestä. Kansalaisaloitteen takana ovat Pro Ojoinen sekä Ojoisten lastentalon vanhempaintoimikunta.

Kansalaisaloitteessa esitetään, että Hämeenlinnan kaupunki järjestäisi sellaisille nuorille, jotka eivät kuulu urheiluseurojen tai muiden harrastusryhmien tain järjestöjen toimintaan ilmaista ohjattua liikuntaa ja mahdollisuutta tutustua eri kulttuurialoihin.

Sekä Pro Ojoisten että vanhempaintoimikunnan edustajat muistuttavat siitä, että syrjäytynyt nuori tulee yhteiskunnalle huomattavasti kalliimmaksi kuin harrastustoiminnan järjestäminen.

– Välttämättä toiminnan ei tarvitse olla edes säännöllistä, viikoittaista. Alueen lasten vanhempien tavoitteena on, että voisimme tarjota lapsille ja nuorille tutustumismahdollisuuksia erilaisiin harrastuksiin liikunnasta maalaamiseen, käsitöistä neulomiseen. Meiltä puuttuu vielä organisoija sekä vapaaehtoisia. Juuri organisointiin kaipaamme kaupungin tukea, vanhempaintoimikunnan edustaja Urvelo Miettinen selvitti kansalaisaloitteen taustaa.

Hän myös totesi, että esimerkiksi innokkaat aikuiset harrastajat voisivat esitellä omaa alaansa alueen nuorille.

– Kaupungista varmasti löytyy niin kädentaitajia kuin liikunnan osaajia, teatterin ja ilmaisun taitajia.

Ojoisilla toivotaan nyt kaupungilta apuja harrastustoiminnan organisointiin, ei niinkään toteuttamiseen. Käytännön tekijöitä etsitään vapaaehtoisista.

– Kyse on nyt nimenomaan niistä lapsista ja nuorista, joilla ei ole mitään harrastusta. Välttämättä he eivät saa tukea harrastuksiin hakeutumiseen edes kotoa, ojoislaiset pohtivat porukalla.

 

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sari Myllykangas lupasivat viedä asian valmisteluun.

– Juuri tällaista kansalaisaktivismia kaipaamme. On nykyaikaa, että asukkaat esittävät toiveitaan tarpeittensa mukaan ja kaupunki yrittää parhaansa mukaansa näihin toiveisiin vastata. Kaupungin valmiiksi rakentama palvelu kun ei välttämättä kohtaa alueen kysyntää, Sari Myllykangas kiitteli ojoislaisia aktiivisuudesta.

Pro Ojoinen ja lastentalon vanhempaintoimikunta ovat olleet aikaisemmin vahvoja toimijoita muun muassa terveysaseman säilyttämisen puolesta että jalka- ja pyörätien rakentamisen edistämisessä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

25.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

26.11.2020