Kaupunkiuutiset

Nuorten huippukokous piti rahanjaossa pitäjien puolta

Nuoret päättivät viime tiistaina kuudennen kerran kaupunginvaltuuston myöntämän 30 000 euron määrärahan jaosta ”Vaikuta – älä valita” eli V-päivän aloitteisiin. Raatihuoneessa järjestetyssä kokouksessa Lyseon lukion Ville Karirinne ja moni muu kantakaupungissa opiskeleva puhuja piti tärkeänä, että pitäjien nuorten liikuntamahdollisuuksia lisätään, kun vastaavat hankkeet tuntuvat liian usein keskittyvän vain kantakaupunkiin.

 

Lammin lukion Mirjam Malinen ja Jere Salojoki edustivat myös Hakkalan koulua ja esittelivät aloitteen Frisbeegolfradan rakentamisesta Lammin puistoihin. Puistorataa ehdotettiin toteutettavaksi neljän puiston yhdistelmänä, jossa jokaiseen puistoon tulisi kolme koria. Tämä lisäisi hyötyliikunnan määrää ja monipuolistaisin Lammin liikuntamahdollisuuksia, joita on tällä hetkellä varsin rajoitetusti.

Hauhon yhtenäiskoulun Vuokko Lahti ja Elisa Tapanainen olivat myös liikkeellä ehdottamassa frisbeegolfrataa, joka olisi koululaisten lisäksi kesäasukkaiden, matkailijoiden ja asukkaiden käytössä. Yhdeksän korin rataa on suunniteltu Hauhon urheilukentän läheiseen maastoon.

Nuorten huippukokous jakoi yhteensä 12 000 euroa Lammin ja Hauhon frisbeegolfratoihin.

 

Iittalan Yhtenäiskoulun Mea Virtanen ja Johanna Sarkanen esittelivät aloitteen pitäjän uimarantojen kunnostuksesta. Keikkalan uimarannan pukukoppien ovet eivät toimineet, niistä oli irronnut lautoja ja myös lukot puuttuvat. Myös koppien katot ovat huonossa kunnossa. Urheilukentänrantaan taas tarvitaan uusi laituri rannan vasemmalle puolelle, koska vanha laituri poistettiin huonon kunnon takia.

Kokous myönsi 6000 euroa uimarantojen kunnostukseen.

 

Lyseon koulun Mira Laulajainen ja Ruusu Mikander esittivät määrärahojen ohjaamista lapsille ja nuorille tarkoitettujen tempausten ja tapahtumien järjestämiseen kesälomien aikana. Tapahtumapaikoiksi he ehdottivat ensisijaisesti Ahvenistoa ja Tapahtumapuistoa, mutta myös Linnanpuistoa tai Kaupunginpuistoa pidettiin mahdollisina. Tapahtumatyypeistä lyseolaisten suosikki oli väriestejuoksu, koska sellaista ei ole Hämeenlinnassa koskaan aikaisemmin järjestetty.

Hämeenlinnan yhteiskoulun Cindi Holm ja Jaakko Hirvonen ehdottivat 10 000 euron lisärahoituksen myöntämistä Lasten Liikunnan Tuelle erilaisten urheilumahdollisuuksien ja nuoria koskevien liikuntatapahtumien järjestämiseen sekä esimerkiksi lainavarusteiden hankintaan. Perusteluna oli, että esimerkiksi olemassa oleva Liikuntalukkari-hanke ei koske lainkaan toisen asteen opiskelijoita.

Huippukokous päätyi yhdistämään Lyseon koulun ja HYK:in aloitteet ja osoitti 12 000 euron määrärahan Lasten Liikunnan Tuelle, joka järjestää kesätapahtuman ja käyttää mahdollisesti yli jäävän rahan nuorten liikuntamahdollisuuksien edistämiseen esimerkiksi lainavarustehankinnoilla.

 

Kokouksessa käsiteltiin myös Kaurialan koulun aloite kesätyöpaikkojen saamiseksi yläkouluikäisille nuorille. Tuukka Lahtinen ehdotti jo 14-vuotiaiden pääsemistä kesätyösetelin piiriin ja toivoi entistä parempaa tiedottamista nuorten työllistymistä tukevista toimista.

Nummen yhtenäiskoulun Miko Murtonen ja Eemil Männistö esittelivät ehdotuksen Jyrätien alapuiston uudistamisesta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

25.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

26.11.2020