Kaupunkiuutiset

Nuorten kesään kuuluu työtä ja huvia

Kesäkuun ensimmäisinä lämpiminä päivinä Apparalla oli jo kuhinaa. Nuoret rannalla olijat kertoivat kesäsuunnitelmistaan ja siitä, mitä mieltä he ovat Hämeenlinnasta kesäkaupunkina.

 

Jenni Rantamäki, 17, lukiolainen, Hattula

– Alkukesän pidän lomaa, ja kesä-heinäkuun vaihteessa menen töihin AinaComille, siellä olen ollut aikaisemminkin. Kuulun Hattulan nuorisovaihtoon, ja meille tulee kahdeksi viikoksi saksalainen nuori vieraaksi. Perheen kanssa menemme myös Ruotsissa käymään. Festivaaleista aion mennä Weekendiin (Helsinki), ja haluaisin myös Blockfestiin (Tampere).

– Hämeenlinna on hyvä kesäkaupunki. Täällä on tarpeeksi menopaikkoja, mutta hälinää ei ole liikaa Apparallakaan. Suomen kesässä tulee raikas ja vapauttava olo, kun kaikki on vihreää. Koulujen loma on sopivan pituinen, mutta se voisi alkaa nykyistä myöhemmin.

 

Lotta Kannisto, 17, lukiolainen, Hämeenlinna

– Minäkin otan alkukesän rennosti. Myöhemmin menen Pohjanmaalle sukulaisten luo navettatöihin.

Tavoitteenani on viettää kokemuksellinen kesä, sillä tämä on viimeinen kesäni alaikäisenä. Nyt voi vielä tehdä kaikkea vähän lapsellistakin. Festivaaleista olen menossa ehkä Provinssirockiin.

– Hämeenlinnassa on kesällä rauhallista, mikä on hyvä asia. Tykkään Suomen mökkikulttuurista, siitä, että ihmiset osaavat olla tekemättä mitään.

 

Turo Kanerva, 17, ammattiin opiskelija, Hämeenlinna

– Kesän aluksi olen kaksi viikkoa töissä Apparan kahvilassa, ja heinäkuun alussa aloitan työt Hämeenlinnan kesäteatterissa iltaisin. Välissä pidän pari viikkoa lomaa. Olen ollut kahtena edellisenäkin vuonna kesäteatterissa, paistan siellä makkaroita, ajan nurmikkoa ja muuta sellaista.

– Hämeenlinnassa on hyvin kaikkea tekemistä kesällä. On kiva, kun pääsee olemaan kavereiden kanssa, yleensä me pelataan korista tai futista. Ja perheen kanssa olemme reissailleet aika paljon kesäisin. Yksille festareille aion nyt mennä, Summer Upiin Lahteen.

– Toivottavasti kesäteatteriin tulee paljon katsojia.

 

Jonne Sovala, 7, koululainen, Akaa

Sovalan perhe oli saapunut ensimmäistä kertaa Apparalle. Äiti Susanna oli bongannut Facebookista, että Hämeenlinnassa on maauimala, ja ehdottanut miehelleen Juhanille kesäretkeä moottoritietä pitkin etelän suuntaan. Perheen pienen koululaisen mielestä huvipuistot ovat kuitenkin loman tärkein juttu.

– Menen ainakin Särkänniemeen ja Flow Parkiin, ja sitten me käydään Saariselällä. Parasta kesässä on Linnanmäki, lämmin ilma ja aurinko. Loma koulusta voisi olla pidempi, Jonne tuumaili.

Perhe tykkäsi päivästään Apparalla ja vakuutti tulevansa uudelleenkin, vaikka Jonne pitikin uimalaa vähän outona paikkana ja altaan vettä liian viileänä.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset