Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Hitusen Hämyä -lyhytelokuvakilpailuun ehtii vielä mukaan – Nuorilta toivotaan rohkeita ja omaäänisiä teoksia

Kilpailuun kaivataan nuorilta rohkeita ja omaäänisiä teoksia, joiden teknisen toteutuksen ei tarvitse olla täydellinen. Kuva: Muu
Teoksissa saa vapaasti ilmaista omia ajatuksiaan eikä teknisen toteutuksen tarvitse olla täydellinen.

Hitusen hämyä -lyhytelokuvakilpailu alle 30-vuotiaille on parhaillaan käynnissä. Kino Tavast ry:n kilpailuun odotetaan vuoden loppuun mennessä kantahämäläisten tekemiä tai Kanta-Hämeessä kuvattuja lyhytelokuvia.

Kattoteemana kilpailussa on ”vapaus”, josta nuoretkin joutuvat tinkimään pandemiarajoitusten vuoksi.

Vapaus myös valita

Kilpailuelokuvassa voi käsitellä pandemian vaikutuksia vapauteen, mutta myös kaikki muut tavalla tai toisella vapautta pohtivat ja pandemiasta ajatukset muualle siirtävät elokuvat ovat toivottuja.

Kesän ja syksyn aikana päivänvalon nähneitä lyhytelokuvia, joita ei ole vielä julkaistu muualla, voi myös lähettää kilpailuun, vaikka ne eivät käsittelisikään vapausteemaa.

Elokuvan ehtii tehdä myös joululomalla. Syksyn hämärä ja talvi tarjoavat kiinnostavia kuvauspaikkoja.

Oma ääni saa kuulua

Kilpailijoilla on vapaus valita oma tapansa työskennellä ja ilmaista ajatuksiaan. Rohkeita ja omaäänisiä 1–10 minuutin pituisia elokuvia kaivataan.

Teknisen toteutuksen ei tarvitse olla täydellinen. Genreinä kyseeseen tulevat animaatio, fiktio, dokumentti ja tarinallinen musiikkivideo.

Kilpailussa on sarjat alle 15-vuotiaille, 15–19-vuotiaille ja 20–29-vuotiaille.

Parhaat työt festivaalille

Kilpailun tuomareina toimivat elokuvaajat Jarkko T. Laine ja teatteriohjaaja-näyttelijä Neea Viitamäki sekä ohjaaja-tuottaja Miika Hakala. Palkintosumman 1000 euroa tuomaristo voi jakaa haluamallaan tavalla.

Parhaat työt pääsevät esille Hitusen hämyä -festivaalilla ja saavat tuomareilta palautetta. Tulokset julkistetaan vuonna 2021.

Lisävinkit ja -tiedot säännöistä, teemasta, tuomareista ja palkinnoista löytyvät kilpailun verkkosivulta.

Lisätietoa: https://hitusenhamya.fi/elokuvakilpailu/

Uusin Kaupunkiuutiset

21.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

24.11.2020