Kaupunkiuutiset

Nuorten musiikki­­toiminnassa uudet kuviot

Syksyn musiikki- ja bänditoiminta on käynnistymässä Poltinaholla. Syksy tuo toimintaan muutoksia, mutta myös tutut puuhat jatkuvat. Suosittu bänditoiminta pyörii tänäkin syksynä.

– Tarjoamme viidelle bändille maksuttomia vuoroja treenikämpällämme maanantaisin ja perjantaisin kello 17–21 ja keskiviikkoisin kello 19–21. Meiltä löytyvät perussoittimet kuten rummut, kitarat ja kosketinsoittimet vahvistinlaitteita unohtamatta, nuorisotyönohjaaja Marko Kylväjä kertoo.

Treenikämppä on tarkoitettu kaikenlaisille ja -ikäisille ryhmille. Poltsarilta löytyvää studiota hyödyntävät niin koululaisryhmät, bändit kuin vanhemmankin ikäluokan ryhmät. Studion käyttö ei edellytä kämpän käyttämistä, vaan kuka tahansa voi tulla sinne äänittämään.

Treenikämpällä työskentelee myös bändiohjaaja, joka tarjoaa auttavaa kättään silloin, kun sitä tarvitaan.

Syksy tuo tullessaan uusia tuulia Poltinaholle, kun kaksi uutta työntekijää aloittaa nuorisotyön tiimissä. Kun syksy on saatu vauhtiin, Kylväjä siirtyy keskittymään entistä enemmän musiikkitoimintaan.

– Suunnitelmat ovat osin vielä auki, mutta yhtenä suunnitelmana on vakinaistaa kitaransoiton alkeiskurssit nuorisotyön tarjontaan. Annan kurssilla eväitä oppimiseen, mutta todellinen kehittyminenhän tapahtuu treenatessa kotona.

– Kevättä kohti mentäessä tulen kokoamaan projektibändin, joka säestäisi ja musisoisi erilaisissa erityismessuissa ja kertaluonteisissa esiintymisissä.

Monille tuttu musamessu saa myös osansa tulevista panostuksista. Musamessut ovat musiikin täyteinen nuorten messu, joka järjestetään joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko kello 19–21 Poltinahon kirkkosalissa. Syksyn ensimmäinen järjestetään Poltinaholla 7.9.

Ensi kesänä järjestetään ensimmäistä kertaa musiikkirippikoulu ja isoskoulutukseen lisätään musiikkia. Kylväjä aikoo myös kohentaa seurakunnan äänentoistoa erilaisissa tilaisuuksissa tarjoamallaan äänentoistopalvelulla.

Vaikka kysyntää ja suunnitelmia on paljon, Kylväjä haluaa varmistaa, että ennen muutoksia ja laajenemista perustyö on kunnossa.

– Haluan tarjota nuorille mahdollisuuksia, mutta tiedän, että nuorten keskuudesta nousee hyviä musiikin tekemisen ideoita. Näitä ideoita haluan nuorten kanssa lähteä toteuttamaan.

– Tänne tullessaan kenelläkään ei kuitenkaan tarvitse olla valmiita ideoita eikä tarvitse tietää, mitä haluaa. Voi tulla vain nauttimaan ja olemaan yhdessä muiden kanssa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset